Diverse

RETETA | Biscuiti pentru cafea din malai

Biscuitii pentru cafea din malai sunt usor de preparat, aromati si gustosi. Sunt ideali pentru gustarea de la cafea sau ceai. Ii poti servi si cu diverse gemuri si dulceturi.


Ingrediente:

  • 210 grame faina
  • 70 grame malai
  • 200 grame zahar
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita sare
  • 2 oua
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 55 grame unt
  • 100 grame nuci tocate.

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul la 170 de grade. Unge cu unt si tapeteaza cu hartie de copt o tava. Intr-un bol, amesteca faina cu malaiul, zaharul, bicarbonatul si sarea.

In alt bol, amesteca ouale, coaja de lamaie si vanilia. Adauga aceasta compozitie peste faina si amesteca bine. Adauga nucile si mai amesteca, pana se incorporeaza bine.
Transfera alutul pe o suprafata neteda si mai framanta cateva minute. Imparte aluatul in doua si formeaza doua rulouri. Taie apoi in felii si asaza pe tava. Da la cuptor pentru 40 de minute.

Biscuitii pentru cafea din malai se servesc ca atare.

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page