RETETA | Biscuiti de casa
Biscuitii de casa constituie un desert delicios care ii va incanta atat pe cei mici, cat si pe cei mari. Se prepara rapid si pot fi serviti cu succes cand ai musafiri.
Ingrediente:
- 4 galbenusuri
- 300 g zahar pudra
- 2 lamai
- 275 g unt
- 100 g nuci macinate
- 300 g faina
- zahar pudra
- sare
- zahar vanilat
Mod de preparare:
Amesteca bine untul cu mixerul pana cand devine spumos, apoi adauga zaharul, vanilia si galbenusurile. Dupa aceea, adauga un varf de cutit de sare, coaja de lamaie, zaharul vanilat si nuca macinata.
Dupa ce amesteci bine compozitia, adauga faina cernuta, incorporand-o usor. Apoi, intinde aluatul obtinut si taie-l in forme rotunde sau dreptunghiulare.
Tapeteaza o tava cu hartie de copt, apoi pune biscuitii si lasa-i la cuptor 20 de minute, pana se devin aurii.
Biscuitii de casa se servesc la temperatura camerei, decorati cu zahar pudra. Se pot servi ca desert alaturi de un pahar de vin dar merg la fel de bine dimineata impreuna cu o cana de lapte sau cafea.
Sursa: www.retete.acasa.ro