RETETA | Biscuiți cu unt
Ingrediente:
320g faina
150g zahar
1 plic praf de copt
1 si 1/2 lingurita sare kosher
230 grame unt, taiat cubulete
85g unt, topit
180g lapte batut, de la frigider
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 180oC si tapeteaza o tava cu hartie e copt.
Intr-un bol incapator adauga faina, zaharul, praful de copt si sarea si amesteca totul foarte bine. Adauga untul topit si amesteca bine. Adauga apoi si restul de unt si framanta aluatul foarte bine pana obtii o ompozitie omogena.
Cu ajutoul unei furculite, incorporeaza laptele batut. Amesteca usor si nu framanta aluatul in exces. Cand obtii o compozitie omogena, imparte aluatul in 24 de bucati egale.
Formeaza bilute cu ajutorul mainii. Daca aluatul de lipeste, unge mainile cu putin unt topit inainte de a modela bilutele.
Daca in timpul modelarii, aluatul devine moale, adauga-l bilutele la frigider timp de 15-20 de minute. Acestea trebuie sa fie tari in momentul in care sunt bagate in cuptor.
Asaza bilutele formate in tava pentru copt si coace biscutii timp de 25-30 de minute, pana devin aurii.
Scoate biscuitii din cuptor si unge-i cu unt topit si presara sare peste acestia (sau zahar daca doresti sa fie dulci).
Serveste biscutii cu unt, calzi sau reci. Sunt excelenti ca atare, dar ii poti servi si alaturi de o bucatica de branza, sau cu miere ori dulceata.
Sursa: retete.acasa.ro