Retete
RETETA | Biscuiti cu fulgi de ciocolata
Biscuitii cu fulgi de ciocolata se prepara foarte rapid si sunt o reteta ideala pentru micul dejun sau gustarea de dupa amiaza!
Ingrediente:
- 250 g de faina;
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu;
- 1 lingurita sare;
- 120 g de unt, la temperatura camerei;
- 170 g de zahar alb;
- 170 g de zahar brun;
- 1 lingurita extract de vanilie;
- 2 oua mari;
- 150 g nuca, maruntita;
- 150 g fulgi de ciocolata.
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 150 de grade. Intr-un vas de dimensiuni mici amesteca faina, bicarbonatul de sodiu si sarea. Intr-un alt vas, cu ajutorul mixerului bate untul, cele doua tipuri de zahar si vanilia pana obtii o compozitie cremoasa.
Adauga cate un ou si continua sa amesteci. Gradual, adauga si compozita de faina. La final strecoara nucile si fulgii de ciocolata. Ia cu o lingura din compozitie si formeaza in palma biscuitii. Dupa ce ai tapetat tava cu hartie de copt, da-i la cuptor timp de 12 minute.
Biscuitii cu fulgi de ciocolata se servesc alaturi de un pahar cald de lapte, cacao sau o ceasca de cafea.
Sursa: www.retete.acasa.ro