RETETA | Biscuiți crocanți cu zmeură
Pentru blat:
- 1/2 căni de zmeură proaspătă
- 3 căni de faină
- 1 plic praf de copt fără aluminiu
- 1 vârf de cuțit de sare
- 1 cană de zahăr
- 1/4 linguriţă esenţă migdale
- 2 căni de smântână
Pentru topping:
- 1 cană smântână rece
- 1 lingură de zahăr
Mod de preparare:
Pentru început, pune o foaie de copt într-o tavă,adaugă zmeura şi las-o la frigider timp de 1 oră.
Pentru blat, pune într-un bol mediu făina, praf de copt, sare și o cană de zahăr. Peste compoziţia făcută amestecă jumătate de esenţă de migdale şi smântâna, până se omogenizează bine şi devine o cremă. Apoi adaugă zmeura scoasă de la frigider.
Pe o tavă întinde o hârtie de copt si pune o formă rotundă de aluminiu peste care adaugă compoziția rezultată şi lasă la cuptor preîncăzit, ulterior, la 180 de grade, 35-45 de minute.
Pentru topping amestecă 1 cană de smântână rece cu o lingură de zahăr.
După 20 de minute scoate tava din cuptor şi pune compoziţia de topping peste blat, apoi pune înapoi la cuptor. Verifică din când în când, cu o scobitoare, pentru a vedea dacă compoziţia este coaptă şi în interior. După ce s-a copt, taie blatul in forma dorită și laăs la răcit.
Sursa: clickpoftabuna.ro