RETETA | Biscuiti Anzac
Biscuitii Anzac sunt potriviti pentru cei mici, in special la micul dejunl. Se prepara foarte repede, sunt sanatosi si satiosi. Se poti servi cu lapte, cacao sau ceai.
Ingrediente:
- 150 grame faina
- 100 grame fulgi de ovaz
- 100 grame zahar
- 150 grame nuca de cocos
- 20 ml sirop de artar
- 150 grame unt
- 2 grame bicarbonat de sodiu
Mod de preparare:
Intr-un bol amesteca faina cu fulgii de ovaz, zaharul si nuca de cocos. Intr-o tigaie incalzeste siropul de artar cu untul. Lasa pe foc pana cand untul se topeste in totalitate.
Intr-un pahar amesteca bicarbonatul de sodiu cu 2 lingurite de apa. Adauga apoi mixtura peste siropul de artar.
Adauga apoi aceasta compozitie peste faina si amesteca bine, pana totul este bine combinat.
Din acest aluat formeaza mingiute pe care le asezi pe o tava tapetata cu hartie de copt. Apasa apoi incetisor fiecare mingiuta.
Da tava la cuptor pentru 15 minute.
Biscuitii Anzac se servesc la micul dejun, cu lapte sau cacao.
Sursa: www.retete.acasa.ro