RETETA | Bezele cu ciocolata
Iti plac bezelele pregatite in casa? Afla ca, pe langa bezelele obisnuite, dulci si aromate, iti poti pregati cu la fel de multa usurinta un desert de acest tip cu ciocolata.
Ingrediente:
- 100 gr albusuri de ou
- 100 gr zahar
- 1/2 lingurita de otet alb
- 1 lingura faina de porumb
- 100 gr zahar pudra cernut
- crema de ciocolata neagra
Pentru crema de ciocolata neagra:
- 200 gr unt
- 75 gr zahar pudra cernut
- 100 gr ciocolata neagra, 70% continut de cacao
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 100 C. Intre timp, bate albusurile de ou pana cand obtii o crema tare, adaugand treptat zaharul. La final, adauga otetul, zaharul pudra si faina de porumb si amesteca bine.
Pune compozitia intr-un pos, dupa care formeaza bezele pe o foaie de copt. Da-le la cuptor timp de 90 minute sau pana cand devin crocante, dar moi la interior. Lasa-le la racit.
Intre timp, amesteca intr-un vas untul cu zaharul pudra pana obtii o crema omogena. Topeste ciocolata la bain marie, dupa care, cand s-a racit putin, toarn-o peste crema de unt.
Pune compozitia intr-un pos si lipeste cate doua bezele cu ajutorul ei.
Bezelele cu ciocolata se servesc alaturi de o cana aromata de ceai ori de cafea.
Sursa: www.retete.acasa.ro