Retete
RETETA | Barcute in straturi cu menta
Barcutele in straturi cu menta sunt un desert racoritor, ideal pentru zilele calduroase de vara. Daca apreciezi si textura usor crocanta a gustarilor tale, reteta te va incanta cu siguranta!
Ingrediente:
- 560 g de ciocolata alba rasa
- 30 de bomboane cu menta, zdrobite
- 280 g de ciocolata neagra rasa
- 6 linguri de smantana lichida
- 1 lingura de esenta de menta
Mod de preparare:
Topeste la bain-marie o jumatate din cantitatea de ciocolata alba si intinde-o intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu sau cu hartie de copt. Las-o la racit 10-15 minute.
Topeste ciocolata neagra tot la bain-marie si amestec-o cu smantana si esenta de menta. Intinde amestecul deasupra stratului de ciocolata alba. Mai las-o la racit inca 15-20 de minute.
Topeste restul de ciocolata alba si adauga al treilea strat al prajiturii. Presara bomboane zdrobite de menta, inainte ca aceasta sa se raceasca.
Aceasta prajitura se serveste rece, alaturi de o limonada cu menta. Este un desert perfect pentru perioada calduroasa.
Sursa: www.retete.acasa.ro