Retete

RETETA | Baghete cu Zucchini si sos marinara

Aceste sendvisuri coapte sunt o alternativa vegetariana la minunile patiseriei italienesti. In plus, au avantajul ca pot fi reincalzite si consumate si a doua zi dupa ce le-ai pregatit.

Ingrediente:

  • 1 lingura de ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 1 varf de cutit de fulgi de ardei iute rosu
  • 1 lingura de busuioc proaspat tocat
  • 1 lingurita de oted din vin
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 conserva medie de rosii
  • sare si piper
  • 1 lingura de unt
  • 1 dovlecel Zucchini taiat cubulete
  • 1 varf de cutit de boia de ardei iute
  • 1 1/2 cani de mozzarella maruntita
  • 4 baghete de paine de marime medie, taiate pe jumatate

Mod de preparare:
Incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie, la foc mediu si adauga usturoiul, busuiocul si fulgii de ardei iute. Dupa 1-2 minute, adauga zaharul, otetul si sare si piper, dupa gust. Adauga rosiile si gateste la foc mic timp de 15 minute. Dupa ce indepartezi de pe foc, paseaza sosul cu ajutorul unui blender.

Caleste cubuletele de dovlecei in unt, la foc mediu, pana cand capata o culoare maronie. Asezoneaza cu boia, sare si piper.

Adauga o cantitate generoasa de dovlecei in fiecare bagheta de paine si acopera-i cu sos marinara si cu mozzarella. Inchide baghetele si pune-le 15 minute la cuptorul preincalzit la 175 de grade.

Gusta aceste delicii cat sunt inca aburinde. Avand in vedere similaritatile acestei retete cu bucataria italiana, poti savura un pahar de vin rosu alaturi de baghetele cu zucchini si sos marinara. Opteaza pentru Merlot, care are o aroma usor fructata sau florala si este cel mai potrivit in combinatie cu sosurile pe baza de rosii.

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page