RETETA | Baclava turceasca(de post)
Daca ti-e pofta de un desert delicios, care sa fie insa de post, poti opta pentru baclavaua turceasca. Se prepara usor si iti va potoli imediat pofta de dulce.
Ingrediente:
- 250-300 g foi de placinta
- 150 g margarina
- 250 g miez de nuca
- 1 lingurita scortisoara
- 120 g miere
- 150 ml apa
- 1 lingurita esenta vanilie sau rom
Mod de preparare:
Imparte foile in 3 parti egale. Macina nucile si amesteca-le cu scortisoara si imparte si aceasta compozitie in 2 parti egale.
Topeste margarina, apoi ia o foaie si pune-o in tava unsa cu margarina. Apoi, pune urmatoarea foaie, unge-o si tot asa pana se termina prima treime de foi.
Adauga peste foi nucile macinate si scortisoara. Peste ele asaza a doua treime de foi si repeta operatiunea ca si prima oara. Apoi adauga din nou nuci si scortisoara. La final acopera cu ultima treime de foi si pune-le la frigider 20 de minute.
Portioneaza-le si pune-le apoi la cuptor la 350 grade si lasa-le 25 de minute. Prepara siropul din apa cu zahar la foc mic si dupa ce fierbe adauga si mierea, apoi las-l sa mai fiarba putin.
Baclavalele se servesc reci, iar peste ele adaugi siropul.
Sursa: www.retete.acasa.ro