RETETA | Ardei graşi umpluţi cu brânză
Ingrediente:
400 g brânză de vaci
50 g smântână
50 g unt
1 roşie
4 ardei graşi verzi
4 ardei graşi roşii
1 legătură mărar
1 legătură ceapă verde
1 linguriţă boia de ardei dulce
1 crenguţă de mentă verde
sare
piper
Mod de preparare:
Se freacă, într-un castron, cu o lingură de lemn, brânza cu untul şi smântâna, până devin cremoase. Se condimentează, după gust, cu sare şi piper, apoi compoziţia se împarte în două părţi egale, care se pun în castroane separate. În crema de brânză dintr-un castron se amestecă mărarul şi ceapa tocate mărunt şi câteva frunze de mentă tăiate fin, care dau o aromă specială cremei de brânză. În alt castron, se amestecă în brânză roşia curăţată de pieliţă şi seminţe, scursă de zeamă şi tăiată foarte mărunt, precum şi boiaua de ardei. Se taie câte un capac fiecărui ardei, în partea superioară, la codiţă, se scot cotoarele cu seminţe şi nervurile din interior şi se umplu cu crema de brânză preparată.
Crema cu mărar, ceapă şi frunze de mentă se introduce în ardeii roşii şi crema cu boia, în ardeii verzi, pentru a crea contrastul de culoare. Se acoperă cu „capace” din partea superioară a ardeilor, aceea cu codiţă. Ardeii graşi umpluţi cu brânză se dau la frigider 60 de minute pentru a se întări umplutura.