RETETA | Amandine
Ingrediente:
Pentru blat
- 1 plic praf de copt
- 2 linguri cacao
- 6 linguri faina
- 2 linguri ulei
- 6 linguri zahar
- 6 oua
Pentru crema
- 300 g ciocolata amaruie
- 300 ml frisca lichida
Pentru sirop
- 200 ml apa
- 5 linguri zahar
- esenta de rom
Pentru glazura
- 300 g zahar
- 150 ml apa
- 2 linguri miere
- 2 linguri cacao
Mod de preparare:
1. Pentru început, se prepară blatul. Se separă ouăle, apoi se mixează gălbenuşurile cu zahărul, uleiul şi apa, până când compoziţia îşi dublează volumul.
2. Se toarnă mai apoi şi făina amestecată cu praful de copt și cacaua. Se bat bine albuşurile şi se încorporează şi ele în compoziţia de gălbenuşuri.
3. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se toarnă compoziţia. Se dă la cuptorul preîncălzit, până trece testul scobitorii.
4. Între timp, se prepară crema. Se pune ciocolata într-un vas şi se amestecă la foc mic, cu frişca lichidă. Când ciocolata s-a topit, se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. Se prepară şi glazura de ciocolată astfel: într-o cratiţă, se pun apa şi zahărul şi se lasă să fiarbă, până când se topeşte zahărul. Se adaugă mierea şi cacaua şi se iau de pe foc.
5. Se taie în două blatul şi se însiropează cu un amestec de apă, zahăr şi esenţă de rom, fierte în prealabil.
6. Peste prima jumătate de blat se adaugă crema, după care se pune şi a doua jumătate de blat însiropată.
7. Se taie prăjitura în pătrate de mărime potrivită, după care se glazurează fiecare amandina în parte.
Sursa: retete.unica.ro