Retete

RETETA | Mâncare de vinete cu măsline

Ingrediente:

3 vinete potrivite ( cca 1 kg), 2 cepe, 30 masline, 5 rosii, 1 foaie de dafin, 1 ardei gras, 80 ml ulei, 1 legatura de patrunjel proaspat, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare:

  1. Vinetele se spala, se curata de coaja apoi  le taiem in jumatati si  pe lungime . Fiecare jumatate se taie  in fasii, sub forma de bastonase.
  2. Le aseazam intr-un vas , presaram  o lingurita de sare si le lasam  cca 25-30 min ca sarea sa extraga zeama amara. Se limpezesc apoi cu apa rece si se storc.
  3. Intr-o cratita se pune uleiul, ceapa taiata marunt,  sare , foaia de dafin , se ameseteca si se lasa la calit  cca 2-3 min.
  4. Se adauga ardeii taiati in felii subtiri, se amesteca iar dupa 1 min se adauga vinetele. Se lasa sa fiarba inabusit (acoperite), amestecand din cand in cand apoi se adauga maslinele , 50 ml apa fierbinte  si rosiile taiate in feli mai groase. Cratita se introduce la cuptor si se lasa cca 20 min. Se adauga patrunjelul taiat marunt , sare si piper dupa gust.
  5. Mancare delicioasa si buna!

Pofta Buna!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page