Primarul Cătălin Flutur contestă în instanță rezultatul alegerilor. „Cel mai corect lucru este ca adevărul să iasă la iveală”
Un management electoral defectuos sau posibilă fraudă ar fi dus la obținerea unei diferențe atât de strânse îndre candidatul liberal la Primăria Botoșani, Cătălin FLutur și cel al PSD, Cosmin Andrei. Primarul municipiului Botoșani este decis să conteste în instanță rezultatul la alegerile locale de duminică. Acesta a organizat marți o conferință de presă și a explicat toate temerile și a dezbătut scenariile care sunt cusute cu alță albă, după părerea sa. Ideea de bază pornește de la faptul că edilul-șef Cătălin Flutur a câștigat în 45 de secții de votare de 39 de secții în care a fost victorios Cosmin Andrei. „Au fost niște lucruri neconforme, deocamdată le spun doar neconforme, niște lucruri care s-au întâmplat și care ne-au ridicat mari semne de întrebare vizavi de cum a decurs procesul electoral. Dacă nu aveam indicii foarte clare că s-au întâmplat aceste lucruri doar în defavoarea unui candidat, probabil nici nu aș mai fi făcut niciun demers, dar am indicii foarte clare că lucrurile nu au fost corecte. Mă refer doar la scorul primarului Cătălin Flutur. Din 85 de secții de votare am câștigat 45. într- singură secție a fost egalitate. Contracandidatul meu a câștigat în 39 secții. Logic, mi-au pus o întrebare: de ce. unde am greșit și ce s-a întâmplat, pentru că diferența era de 16 voturi, acum am ajuns undeva la 14 voturi. Am indicii foarte clare că ceva nu a fost în regulă”, a spus primarul Cătălin Flutur.
Acesta a venit cu un dosar în care avea documente care au fost prezentate presei.
„Peste 200 de procese verbale care au venit din secțiile de votare nu au fost corecte și au fost modificate doar prin decizia și semnătura președintelui Biroului electoral municipal. Unele erau de formă, altele erau clar de fond. Așa cum există după indicii și o posibilă fraudă electorală care poate să schimbe câștigătorul alegerilor pe municipiul Botoșani, Dacă erau 200-400 voturi, nici nu ne puneam această problemă. Când vorbim, de voturi: unul, două, cinci înseamnă altceva”, a precizat Cătălin Flutur”, a mai precizat Cătălin Flutur.
Problema primarului de Botoșani nu este legată de înfrângere, ci de suspiciunea de fraudă care planează și care este alimentată de diverse inadvertențe. Cătălin Flutur insistă pe dorința de a se afla adevărul pentru ca mandatul noului primar votat de botoșăneni să demareze cu dreptul. „Putem să acceptăm victorie sau înfrângere, dar nu o să putem să acceptăm niciodată că o victorie sau o înfrângere s-a făcut printr-o presupusă fraudă sau pe o greșeală de management electoral a partidelor politice. Cel mai corect lucru este ca adevărul să iasă la iveală și rezultatul să fie cel adevărat. Făcând aceste contestații există și varianta ca contracandidatul meu să obțină mai multe voturi, dar măcar suntem toți cu inima împăcată că procesul electoral a
fost corect”, a adăugat primarul Cătălin Flutur.
Biroul Electoral de Circumscripție (BEC) al Municipiului Botoșani a acceptat astăzi, cu majoritatea voturilor membrilor săi, contestația formulată de PNL privind situația voturilor nule înregistrate la alegerile locale din data de 27 septembrie. BEC a decis renumărarea voturilor nule din toate cele 85 de secții de votare din Municipiul Botoșani pentru buletinele de vot referitoare la primar și consiliul local. La scurt timp după adoptarea acestei decizii, PSD a depus o contestație împotriva deciziei BEC la Biroul Electoral Județean, dovedind încă o dată că nu dorește cu niciun chip renumărarea voturilor și stabilirea corectă a câștigătorului real al alegerilor de primar de duminică.