Candidaţii la alegerile prezidenţiale 2014 intră în campanie electorală, în noaptea de joi spre vineri, la ora 0.00. Campania durează 30 de zile, perioadă în care candidaţii se pot promova, în limitele impuse de lege, scrie Adevarul.
Cei 14 candidaţi la alegerile prezidenţiale din noiembrie intră, oficial, în campanie în noaptea de joi spre vineri, când Biroul Electoral Central dă startul cursei prezidenţiale. Prezidenţiabilii au, în această perioadă, acces gratuit şi egal la posturile publice de radio şi de televiziune, dar se pot promova şi prin alte mijloace precum mitingurile, adunările sau marşurile.
Legea 370 din 2004 pentru alegerea Preşedintelui României stabileşte că perioada dedicată campaniei electorale „începe cu 30 de zile înainte de data alegerilor“, respectiv la 3 octombrie, şi se încheie „în dimineaţa zilei de sâmbătă de dinaintea datei alegerilor, la ora 7.00“, adică în dimineaţa zilei de 1 noiembrie.
În perioada dedicată campaniei, partidele politice care susţin candidaţii la prezidenţiale şi prezidenţiabilii înşişi au la dispoziţie o paletă variată de mijloace prin care pot convinge alegătorii să îi voteze. Potrivit Legii 370/2004, candidaţii se pot exprima liber, fără discriminare şi, în situaţia în care obţin autorizaţiile necesare, pot organiza mitinguri, adunări sau marşuri cu scop electoral. Articolul 37 din legea care reglementează desfăşurarea alegerilor prezidenţiale stipulează că partidele şi candidaţii acestora pot beneficia de spaţii puse la dispoziţie de către primărie pentru a se întâlni cu alegătorii. Acelaşi articol din lege subliniază că nu sunt permise discriminările, bazate pe apartenenţa politică a candidaţilor, de exemplu.
Mai multe pe adevarul.ro
se zvoneste ca si alti p00liticieni de la PNL si PDL care detin functii de conducere(directori,sefi servicii,sefi birouri,alti sefi si sefuleti) in/la deconcentratele din judete,primarii,scoli,spitale,institutii din judete subordonate ministerelor nu vor sa ramana cu “dintii la gard” dupa ce au ros ciolanul ani de zile in guvernarile anterioare, cand partidele lor erau la putere si i-a “uns” in functii pe baza unor simulacre de concursuri. PSD-istii mai asteapta o tura…doua…trei,acum sunt preocupati de campania electorala,sunt preocupati de victoria candidatului lor,nu de banalele locuri de munca pentru ei si/sau membrii familiilor lor.