Politic

POLITICA | Deputatul Verginel Gireada in Parlament despre scandalul laptelui: “Un scandal întreţinut însă şi de politicienii care se lasă, din păcate, corupţi de lobby-ul acestora”

Deputatul PNL Verginel Gireadă a făcut o declaraţie politică în Parlamentul Romaniei si a vorbit despre scandalul care a apărut în ultimele zile în ceea ce priveşte laptele din comerţ.

Redam mai jos declaratia politica:

„Aş dori să vă amintesc faptul că, în ultimii ani, sume uriase au fost investite de industria producătoare de lactate pentru a ne convinge că laptele şi derivatele sale sunt sănătoase! Ba chiar sunt vitale pentru funcţionarea optimă a organismului uman! Studiile de specialitate ne arată faptul că laptele rămâne cea mai bună sursă de calciu, promovându-l ca veritabil super-aliment. Un aliment-minune pentru sănătate şi longevitate! Şi aşa şi este!

Să ne amintim, încă odată, dacă mai este cazul, faptul că laptele de vacă susţine creşterea şi dezvoltarea scheletului osos şi a musculaturii având de patru ori mai multe proteine, şi de peste şase ori mai multe minerale, decât laptele uman.

Se estimează chiar că organismul nostru reuşeşte să asimileze până la 20% din concentraţia de calciu a laptelui de vacă. De asenemea, are un conținut mare de potasiu, fosfor şi vitamine, cum este vitamina D sau vitamina A.

Am făcut această introducere, dacă mai era nevoie, ca să ne fie extrem de clar ce punem la stâlpul infamiei! În cazul în care ne lăsăm realmente antrenaţi în acest scandal al laptelui toxic care a apărut în mass-media în ultimul timp creat artificial prin lansarea de declaraţii ale ministrului agriculturii.

Anunţul a produs deja panică printre consumatorii români, dacă avem în vedere că laptele rămâne unul dintre alimentele care detoxifică organismul. Precedentul a fost deja creat în Serbia, unde scandalul laptelui toxic, acest veritabil Milk-gate, a făcut ca, pe străzile din Serbia, să curgă… lapte şi fiere! Acolo, nemulţumiţi de măsurile adoptate de autorităţi în scandalul laptelui toxic, fermierii au ieşit în stradă unde au deversat mii de litri de lapte în faţa clădirilor oficiale.

Şi, de fapt, cum ne propunem să acţionăm acum? Să repetăm episodul scandalului laptelui toxic din Serbia? De pe urma căruia ungurii şi bulgarii au profitat cu vârf şi îndesat? Adică, în condiţiile în care procesatorii de lapte din Serbia nici nu au mai vrut să audă de laptele din producţia locală, după ce s-a descoperit un nivel de aflatoxină peste limitele admise, aprovizionarea s-a mutat în Ungaria şi Bulgaria. Iar fermierii locali au rămas să se confrunte singuri cu pierderile materiale şi imaginea ştirbită de anunţurile alarmiste care au băgat panica printre consumatori. Iar pierderile au fost, în acest caz, de-a dreptul uriaşe. În doar câteva săptămâni de la izbucnirea scandalului, comenzile provenite de la procesatori au scăzut cu 50%, iar consumul general de lapte a scăzut cu 90%!

Asta ne dorim să se întâmple şi în Romania? Cu crescătorii noştri de animale? La fermele noastre care sunt în al cincilea an consecutiv de criză economică?

Fermierii români tratează deja acest scandal al “laptelui toxic” drept un subiect “fabricat”. O dată, de către importatorii de lapte şi în al doilea rând, de către companiile de lactate străine, care vor să îi scoată de pe piaţă. Un scandal întreţinut însă şi de politicienii care se lasă, din păcate, corupţi de lobby-ul acestora. Politicieni pe care crescătorii de animale îi acuză acum de…dezinformare!

În cazul aflatoxinei la care se face trimitere în acest scandal al laptelui toxic, a ajuns între timp şi în România.

Se pare că vinovat de contaminarea laptelui ar fi nutreţul folosit la hrana vitelor. Aflatoxina este produsă de ciupercile Aspergillus, care pot coloniza cerealele folosite ca nutreţ în perioada recoltării sau depozitării, iar seceta favorizează apariţia acesteia. Şi ştim foarte bine că ţările europene s-au confruntat în 2012 cu una dintre cele mai severe secete din ultima jumătate de secol. Facem un apel la decenţă, fără a se mai folosi anunţuri alarmiste care să creeze panică printre procesatori şi consumatori, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul scandalului cărnii de cal care s-a demonstrat că nu provenea din România. În ultimul timp, ţara nostră a devenit o ţintă a scandalurilor mediatice care fac rău exporturilor produselor româneşti. Astfel încât, după precedentul înregistrat în Serbia, ar fi bine să nu se aducă în pragul falimentului şi una dintre puţinele industrii româneşti care supravietuieşte încă!”

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page