Se numeşte DOINA MARILENA DIŢU şi candidează din partea UNPR pentru funcţia de primar al comunei Unţeni.
Are 47 de ani, este căsătorită, are 2 copii iar din 2005 administrează propria firmă în comuna Unţeni, pe care vrea să o conducă din fotoliul de primar.
Născută în Unţeni, „o comună cu oameni harnici, muncitori, care se ocupă în principal cu creşterea animalelor”, DOINA MARILENA DIŢU a locuit în Constanţa până în 2005, când a revenit acasă şi a deschis o afacere în satul natal.
– Ce v-a determinat să faceţi pasul către Primărie?
–Nu am avut nicio legătură cu administraţia publică până acum. Vin din mediul privat şi cred că experienţa mea managerială va contribui la dezvoltarea comunei Unţeni!
– Care ar fi priorităţile pentru comună?
-Din 2005 de când am venit din Constanţa, nu am văzut mari schimbări în comuna Unţeni. De la un an la altul e la fel. Drumurile sunt proaste, numai înainte de alegeri se mai toarnă pietriş, pe ici pe colo… Deci se poate face ceva! Doar că nu trebuie o dată la 4 ani. Oamenii aştia locuiesc aici tot timpul! După părerea mea ar trebui organizate alegeri din 2 în 2 ani, pentru că numai aşa se va mai face ceva în ţara asta, pentru că înainte de alegeri primariii au mai mult interes să facă lucruri!
Comuna Unţeni este singura din judeţ care nu are asfalt. Mare nevoie avem şi de un Cămin Cultural, pentru tineri, pentru diverse evenimente…pentru care în prezent nu există un spaţiu adecvat!
Trebuie luate măsuri pentru igienizarea punctelor de colectare a gunoiului. Cum se face acum, nu e în regulă! Comuna are pubele, dar sunt depozitate în curtea primăriei. Dacă ar fi la locul lor, oamenii nu ar mai lăsa deşeurile pe jos, la întîâmplare. Dacă la punctele de colectare ar exista pubele, oamenii ar pune gunoiul în pubele.
Unul din punctele de colectare este amplasat exact în faţa dispensarului şi a farmaciei…Nu e frumos şi nici sănătos!
Avem apă curentă, ceea ce e foarte important, însă nu avem canalizare, deşi e şi asta o urgenţă.
Dar urgenţa cea mai mare este stabilirea proprietăţii.! Nu ştiu dacă toate străzile şi imaşurile au intabulare, însă lipsa acesteia afectează derularea unor proiecte cu fonduri europene. Pentru că bani sunt, însă nu se poate face nimic în astfel de condiţii. Fără fonduri europene nu se poate face nimic!
Plec de la ideea că din această cauză proiectele pe care le-au făcut unii au fost respinse. Fără intabulare este exact ca şi cum nu ai avea carte de identitate. Comuna Unţeni are nevoie de identitate!
Sunt de părere că şi localnicii trebuie să participe la şedinţele de Consiliu Local, pentru că acolo se iau decizii care îi priveşte în mod direct şi au dreptul să îşi expună şi ei problemele şi propunerile în Consiliul Local.
Mai cred că elevii ar trebui să primească o bursă de la Consiliu Local. Aş vrea să pot face asta, pentru a stimula elevii să înveţe, pentru că se va crea o competiţie şi sigur vor avea rezultate mai bune.
Astfel îi ajutăm să plece mai departe, să ajungă oameni mari şi să reprezinte comuna cu cinste. Eu am fost o elev bună la şcoala din Unţeni şi îmi doresc ca toţi elevii să înveţe bine!
Şi nu trebuie uitaţi fermierii. Aici majoritatea familiilor trăiesc de pe urma creşterii animalelor, însă trebuie ajutate să îşi valorifice produsele.
Am în vedere identificarea unei pieţe de desfacere a produselor fermierilor din comuna Unţeni, care sunt calitative. Mă refer aici la produse din carne şi lapte, în mod special.
– Ce vă avantajează în această cursă electorală?
Am făcut o investiţie la nivelul localităţii, cu care prestez servicii pentru toată comuna. M-am dezvoltat şi am introdus serviciul Paypoint, cu care încasez toate facturile. Astfel facilitez accesul tuturor la plata unor servicii, utilităţi, rate la bănci şi chiar rovignete. Am făcut asta pentru oameni, pentru că e destul de greu pentru unii să se deplaseze în oraş pentru asta. Aceste servicii nu sunt reprezentate la nivelul comunei, nefiind ghişee care să încaseze contravaloarea serviciilor. Nici măcar Poşta nu are sediu aici, în Unţeni. Poştăriţa lucrează de acasă!
Foarte mulţi tineri au plecat din sat! Şi asta pentru că nu există condiţii, nu există infrastructură, nu vine nimeni să investească aici!
– Aţi dori să îi aduceţi acasă?
Îmi doresc foarte mult să îi pot adduce acasă, însă pentru asta trebuie să facem nişte schimbări radicale! Sunt foarte multe lucruri de făcut! Pentru asta am nevoie şi de o echipă bună! E nevoie de viziune, strategie, respect şi iubire faţă de comunitate. Pentru că putere de muncă există! Eu muncesc 16 ore pe zi şi sunt pregătită să pun umărul la ridicarea comunei Unţeni! Comuna Unţeni trebuie neapărat să progreseze!
– La ce rezultat vă aşteptaţi la alegerile din iunie?
Din cei 8 competitori, două sunt femei: eu şi o fostă colegă de clasă.
Sunt optimistă şi întotdeauna mă las pe mâna lui Dumnezeu!
Ce atata lauda ca doar este o traficanta de tigari de la moldoveni pe care le-a confiscat garda financiara. N-a avut cum sa vada ce s-a facut prin comuna deoarece se ocupa pentru a depune de nu stiu cate ori cereri de divort de sotul ei, si nu s-a lasat pana cand la bagat la inchisoare pt ca a condus beat, si-acum mai pozeaza in familie fericita???