Percheziții și la Botoșani în dosarul “Las Vegas”. O jumătate de milion de euro, arme și droguri confiscate
Procurorii și polițiștii au găsit peste jumătate de milion de euro, mai multe arme, dar și cocaină, în urma raziei de miercuri, făcută în dosarul „Las Vegas”, unde există suspiciunea că reprezentanții lanțului de jocuri de noroc și-au șantajat concurența și clienții.
„În urma celor 123 de mandate de percheziție domiciliară efectuate, la data de 23 noiembrie 2022, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Grupuri Infracționale Violente, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au identificat înscrisuri cu valoare probatorie și au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 8 punguțe ce conțin substanță albă pulverulentă (cocaină), 40 de kg materiale pirotehnice clasa F1, F2, F3, o armă cu glonț fără autorizare, cu încărcător și 2 cartușe, 2 arbalete, arme albe și peste 500.000 de euro”, a transmis, joi, într-un comunicat Poliția Română.
Un număr de 40 de persoane au fost duse la audieri.
„În urma activităților efectuate au fost reținute 28 de persoane, față de 7 persoane procurorul de caz a dispus măsura controlului judiciar”, conform sursei citate.
Razii de amploare în România
Polițiștii și procurorii au descins, miercuri, în 19 județe și în București. Este vizată activitatea rețelei de jocuri de noroc „Las Vegas”, existând suspiciuni că șefii acesteia ar fi șantajat mai multe persoane, pentru a rămâne lider pe piață. Clanul Corduneanu ar fi fost implicat în agresiunile comise de conducerea cazinoului, au spus surse judiciare pentru GÂNDUL.
Aceleași surse au precizat că există suspiciuni și în cazul unor sportivi, care ar fi implicați în agresiunile comise de șefii „Las Vegas”. Este vorba despre Florin Șpac, fost luptător, și Marian Sârbu, zis Box.
Peste 120 de percheziții în România, miercuri dimineață, coordonate de procurorii DIICOT.
„Sunt vizate domiciliile şi imobilele deținute sau folosite de mai multe persoane fizice, precum şi sediile și punctele de lucru ale unor persoane juridice, în municipiul București și judeţele Prahova, Brașov, Iași, Suceava, Botoșani, Tulcea, Constanța, Cluj, Timiș, Vrancea, Buzău, Bihor, Vâlcea, Dolj, Gorj, Sibiu, Bacău, Mureș și Sălaj, într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, șantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violențe, distrugere și favorizarea făptuitorului”, conform unui comunicat al DIICOT.
Suspiciuni de șantaj
„În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2018, ar fi fost constituit, la nivel național, un grup infracțional organizat care a avut ca scop comiterea, în principal, a unor infracțiuni de șantaj, având ca obiect domeniul jocurilor de noroc.
Membrii grupului, prin aplicarea a diferite forme de șantaj reprezentanților unor societăți comerciale, ar fi urmărit eliminarea concurenței în acest domeniu”, menționează procurorii și polițiștii.
De asemenea, folosindu-se de violență, aceștia ar fi împiedicat anumiți clienți, care aveau câștiguri importante la jocurile de noroc să intre în posesia acestora.
„Totodată, ar fi interzis clienților care generau probleme să revină în sălile de jocuri, ce erau controlate de membrii grupului infracțional organizat și ar fi recuperat de la aceștia prejudiciile aduse bunurilor din localuri”, menționează DIICOT.