Pandemia a condus la creșterea câștigurilor din videochat!
Ca în orice business, și în domeniul videochatului se înregistrează creșteri sau scăderi în funcție de evenimentele și situația globală. Videochatul este una dintre industriile pentru care creșterea a fost substanțială în perioada de pandemie, în mare parte și pentru că multe persoane au căutat metode de divertisment accesibile de acasă. Creșterea cererii a condus și la creșterea business-urilor de acest timp, inclusiv în România, unde tinerele sunt tot mai interesate de o astfel de carieră, care le poate asigura câștiguri substanțiale într-o perioadă relativ scurtă de timp.
Motivele pentru care videochatul are succes – sondaj efectuat în SUA
Un sondaj Ipsos efectuat recent în SUA pentru Mozilla a arătat că majoritatea americanilor au accesat platformele de videochat în contextul blocajelor legate de coronavirus Cu toate acestea, au apărut unele preocupări legate de confidențialitatea datelor și de schimbul de informații ca urmare a creșterii gradului de utilizare.
Iată ce au mai constatat specialiștii în urma acestui sondaj:
Șase din zece americani declară că folosesc în prezent platforme de videochat din motive profesionale sau sociale. Treizeci și opt la sută dintre aceștia spun că nu au folosit niciodată o platformă de videochat înainte de începutul blocajelor legate de coronavirus.
Pe măsură ce multe facultăți și companii au trecut la cursuri online și la munca la distanță, tinerii adulți au fost mai tentați să acceseze și diferite platforme de videochat, printre care și unele din România. Una dintre cele mai stabile companii românești care derulează activități și oferă joburi în videochat pentru străinătate este Femme-studio.ro. Vârstele utilizatorilor de servicii de videochat au fost accesate astfel: 74% dintre persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 34 de ani, 61% din categoria de vârstă 35 – 54 de ani și 39% dintre persoanele cu vârsta mai mare de 55 de ani.
Americanii care au joburi cu normă întreagă sunt mai predispuși să utilizeze în prezent aceste platforme (66%), în timp ce americanii pensionari (36%) sunt cei mai puțin predispuși.
Marea majoritate a celor care folosesc în prezent platformele (85%) cred că vor continua să le folosească pentru o perioadă îndelungată.
Odată cu utilizarea ridicată a platformelor de videochat, au apărut preocupări legate de confidențialitate. Cu toate acestea, preocupările legate de confidențialitate sunt mai mari în rândul persoanelor care nu utilizează în prezent aceste platforme.
Cele mai populare platforme în rândul celor care le folosesc în prezent din motive sociale sau profesionale sunt Zoom (66%) și FaceTime (48%).
Platformele de videochat sunt utilizate în mare parte pentru ca oamenii să interacționeze cu prietenii sau membrii familiei (73%). 46%, respectiv 32% le folosesc din motive legate de muncă sau de educație.
Pentru acest sondaj, un eșantion de 1 002 adulți cu vârsta de peste 18 ani din Statele Unite continentale, Alaska și Hawaii au fost intervievați online în limba engleză. Sondajul include, de asemenea, un eșantion de 521 de adulți care utilizează în prezent platforme de videochat din motive profesionale sau sociale.
Eșantionul pentru acest studiu a fost extras în mod aleatoriu din panoul online al Ipsos din sursele panelurilor online partenere și din eșantionarea „riverană”. Eșantionul extras pentru acest studiu reflectă țintele fixe ale eșantionului privind datele demografice. Intervalul de credibilitate este de plus sau minus 4,9 puncte procentuale pentru cei care utilizează în prezent platforme de videochat din motive profesionale sau sociale.
Cert este că accesarea platformelor de videochat pentru adulți este posibil să fie mult mai ridicată decât arată sondajele, nu doar în S.U.A., ci în întreaga lume. Astfel se explică și creșterea considerabilă a câștigurilor înregistrate de către companii, studiouri și modele în ultimii doi ani!
Sursa foto: Pixabay.com