NATIONAL | Vremea Noua scrie despre “Spitalul Groazei” din Barlad! Detalii incredibile!
Nu existã spital în Romania care sã se compare cu cel din Bârlad când vine vorba de scandaluri si acuzatii de malpraxis. Într-un singur an, au existat aici atâtea morti suspecte, câte nu au existat în altã unitate spitaliceascã în zece. Si nici nu e de mirare. Modul în care sunt tratati pacientii, începând de la Compartimentul de Primire Urgente (C.P.U.) si pânã la repartizarea pe sectii, întrece orice imaginatie.
Asta se întâmplã mai ales când nu ai bani sã îndesi în buzunare sau când nu ai “pile” suficiente ca sã ti se acorde atentie. În ultima vreme, parcã totul a scãpat de sub control, iar conducerea spitalului se încãpãtâneazã sã ascundã toate elementele negative, în loc sã ia mãsuri pentru a le elimina. De fiecare datã, pacientii sunt de vinã si mass-media. Cu o singurã exceptie, cadrele medicale nu au fost trase la rãspundere niciodatã.
Putini (si fericiti) sunt cei care au fost externati din Spitalul Municipal de Urgentã “Elena Beldiman” din Bârlad dupã ce au avut parte de un tratament corespunzãtor. De obicei, umilintele la care sunt supusi pacientii aici în fiecare zi nu au nimic în comun cu respectul fatã de semeni.
În ultimii ani au fost semnalate în mass-media localã si nationalã o serie de cazuri care au socat întreaga opinie publicã. Ce mãsuri au fost luate? Niciuna. Scandalurile curg lunã de lunã, fie cã e vorba de morti suspecte, neglijentã, tratament în functie de spagã si multe altele. În ultimii 15 ani, la aceastã unitate spitaliceascã, s-a consemnat o singurã exceptie: doi medici ginecologi au fost condamnati în 2010 la doi ani de închisoare cu suspendare si la plata a peste 200.000 de lei pentru malpraxis.
Mihai Dumitru si Magda Popescu, în martie 2002, nu au acordat sprijinul necesar unei femei de 37 de ani, mamã a cinci copii minori. În urma “asistentei medicale” oferite de cei doi medici, atât pacienta, cât si fãtul au murit. De atunci, niciun alt medic nu a mai fost tras la rãspundere, anchetele interne sau cele demarate de Colegiul Medicilor Vaslui încheindu-se dupã o lungã perioadã de timp fãrã nicio concluzie.
Un alt caz de rãsunet, petrecut tot la sectia de Obstreticã-Ginecologie din cadrul spitalului bârlãdean, s-a consumat în toamna anului 2011. Atunci, un bãrbat a depus o plângere la Politie solicitând deschiderea unei anchete privind moartea sotiei sale în spital, mamã a opt copii. Daniela Popa, o tânãrã de 35 de ani, din satul Lunca, comuna Gherghesti, a prezentat la internare o scrisoare medicalã, prin care se recomanda nasterea prin cezarianã.
Cadrele medicale au ignorat acea scrisoare si au tinut-o pe femeie trei zile si trei nopti, în dureri cumplite, ca sã nascã normal. Dupã tot acest chin, medicii s-au rãzgândit si au decis sã-i facã cezarianã. La patru zile dupã operatie a apãrut o complicatie si medicii au supus-o unei alte interventii chirurgicale, dar tânãra s-a stins la ATI Reanimare. Rudele acesteia, extrem de revoltate de felul cum a fost tratatã în spitalul bârlãdean, au acuzat la vremea respectivã cã moartea a survenit din cauza medicilor, pentru cã, practic, prin indiferenta si neputinta manifestatã fatã de un caz atât de grav, opt copii au rãmas fãrã mamã.
Tot la aceastã sectie, anul acesta, au “rãsuflat” în presa localã alte douã incidente: un bebelus decedat în conditii suspecte în timp ce era hrãnit de cãtre o asistentã cu lapte si o tânãrã care a avut parte de un tratament grotesc din partea medicilor.