ImportantStiri

NATIONAL | România anului 2014: mâncarea pacienților, laolaltă cu sacii de reziduuri periculoase

Mai multe angajate dintr-un spital  au fost filmate în timp ce lăsau mâncarea bolnavilor chiar lângă sacii cu reziduuri periculoase. Mai mult, unele vase erau acoperite cu cearceafuri folosite. Direcţia de Sănătate Publică a făcut deja un control. Până acum doar o asistentă a fost amendată cu 500 de lei, potrivit România TV.

Mai multe angajate de la Spitalul Judeţean din Cluj au fost filmate în timp ce lăsau mâncarea bolnavilor lângă sacii cu reziduuri.

În imaginile filmate cu o cameră ascunsă se vede cum infirmierele lasă vasele cu mâncare chiar lângă sacii în care se află pansamente folosite şi aruncate după operaţii sau faşe pline de sânge. Pe același hol, mâncarea, acoperită cu cearceafuri murdare, este lăsată chiar lângă scaunele pacienților.

Senin, managerul spitalului susține că nu sunt alte soluții de depozitare.

“S-a schimbat şi circuitul la mâncarea medicală 2, în urma controalelor, pentru că nu ai unde. Pe unde să intre dacă nu prin hol, pe la intrare. Să o teleporteze? Dumneavoastră aţi mânca din mâncarea asta, acum că ştiţi pe unde stă? Nu, dar să ştiţi că mâncare am mâncat şi e foarte bună”, a declarat Petre Şuşcă, manager Spitalul Clinic Judeţean Cluj.

Altă zi, aceeaşi situaţie. Pe jos mizerie, pe holuri alţi saci cu deşeuri sanitare. Două cărucioare pe care stau vasele cu mâncarea bolnavilor sunt lăsate lângă cearceafurile provenite din sălile de operaţii. Până şi transportul se face în condiţii improprii. Alimentele sunt aduse cu maşini ruginite care nu îndeplinesc normele sanitare de transport.

“Dar e normal să se întâmple aşa ceva? N-ar fi normal, cum să fie normal? Noi suntem într-un sistem pavilionar, sunt 30 de clădiri, e greu până le pui pe toate la punct. Eu, în momentul în care am văzut, am făcut eu poză la maşini”, a declarat Petre Şuşcă, manager Spitalul Clinic Judeţean Cluj.

După ce imaginile au ajuns şi la Direcţia de Sănătate Publică Cluj, reprezentanţii au deschis o anchetă.

“La ceea ce mi-aţi prezentat aici ca imagini, se pune problema clar, dacă exista încrucisare între cele doua circuite. Trebuie precizat că există o procedură operaţională a unităţii, pe care trebuie să şi-o respecte”, a declarat Mihai Moisescu, director adjunct DSP Cluj.

Singura măsură luată până acum a fost însă o amendă de 500 lei primită de o asistentă şefă.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page