Stiri

NATIONAL | RĂSTURNARE de SITUAŢIE în cazul ACCIDENTULUI AVIATIC. DEZVĂLUIRE ŞOCANTĂ despre Aura Ion

Dezvăluiri şocante, la o săptămână de la tragedia aviatică în care studenta la medicină Aura Ion şi pilotul Adrian Iovan şi-au pierdut viaţa. Fata nu ar fi trebuit să facă parte din echipa de recoltare de organe, susţine şeful echipei de transplant renal de la Institutul Fundeni din Capitală.

O echipă de recoltare de rinichi e formată doar din medici şi asistente.

“La studentii la medicina, programul de pregatire nu permite o astfel de activitate. Transplanturile de organe sunt supraspecializari in cadrul specializarilor de care depind organele transplantate”, a spus Prof. dr. Ioanel Sinescu, seful Clinicii de Chirurgie Urologica, Dializa si Transplant Renal Fundeni.

Imediat după accident, coordonatorii echipei de transplant hepatic, cât şi şefii spitalului sau ai Agenţiei Naţionale de Transplant, nu au spus dacă tânăra ar fi trebuit sau nu să fie în avionul respectiv, dacă se fac asigurări în astfel de cazuri sau dacă se dau declaraţii pe propria răspundere.
“Studenta cu pricina a dovedit dorinta de cunoastere si de pregatire profesionala cat mai amanuntita si voluntariatul asta al tinerilor dornici sa faca din profesie o cariera si sa salveze vieti a dus o in acel loc, in acel moment”, spune Carmen Orban, purtător de cuvânt al Spitalului Fundeni.

Pilotul ADRIAN IOVAN şi studenta AURELIA ION şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

În urma accidentului, au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul “Sf. Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.
Epava avionului şi victimele au fost găsite de un localnic, după o căutare de aproximativ cinci ore, la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, polițişti, salvamontiști, angajați ai Parcului Național Munți Apuseni şi locuitori din zonă.

Echipa medicală din avion mergea de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral.

Sursa:www.realitatea.net

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page