ImportantStiri

NATIONAL | Înşelat cu 5.000 de lei, de un aşa-zis colecţionar de maşini de cusut vechi. CITIȚI, pentru a nu deveni VICTIME

Una dintre cele mai vechi înşelăciuni care a făcut sute de victime în toată ţară, comisă de escroci care pretind a fi colecţionari de maşini de cusut vechi, în schimbul cărora oferă sume considerabile de bani, a revenit în atenţia poliţiştilor.

Un bărbat în vârstă de 36 de ani, Cristian I., din municipiul Suceava, a reclamat la începutul acestei săptămâni la poliţie că a căzut şi el în plasa falşilor colecţionari, care i-au promis pe două maşini de cusut nu mai puţin de 48.000 de euro.

 

Escrocul „colecţionar” şi un fals specialist de la „Muzeul Naţional” l-au păcălit prin telefon 

Bărbatul înşelat le-a povestit pliţiştilor că la sfârşitul lunii trecute a găsit pe internet un anunţ privind cumpărarea unor maşini de cusut de colecţie, contra sumei de 24.000 de euro bucata.

Credul, suceveanul a sunat la numărul de telefon din respectivul anunţ şi i-a spus bărbatului care i-a răspuns că are şi el două maşini de cusut vechi la domiciliu şi că ar fi interesat să le vândă.

Aşa-zisul colecţionar i-a spus să-i comunice seriile maşinilor de cusut şi l-a întrebat dacă are certificat de proprietate pentru ele.

Cum Cristian I. nu avea respectivele documente, „colecţionarul” i-a dat un număr de telefon, spunându-i că îi va răspunde un specialist de la Muzeul Naţional care îl va ajuta cu obţinerea certificatelor de proprietate, obligatorii – susţinea escrocul – pentru încheierea tranzacţiei.

Suceveanul a muşcat momeala şi a sunat şi la acel număr, aflând că pentru obţinerea acelor acte trebuie să achite într-un cont, dictat prin telefon, suma de 650 de euro.

Cristian I. a făcut rost de banii respectivi şi s-a dus la sucursala unei bănci din cartierul George Enescu, unde a depus cei 650 de euro în contul primit prin telefon.

După aproximativ o oră, vânzătorul a fost sunat de „angajatul” Muzeului Naţional, care i-a dictat o serie, despre care i-a spus că ar fi seria certificatului de proprietate.

Ulterior, vânzătorul şi aşa-zisul colecţionar au stabilit să se întâlnească la Suceava, zilele următoare, pentru a încheia tranzacţia.

 

A mai plătit un comision, chiar în ziua presupusei tranzacţii

Cu gândul la averea care avea să-i intre în buzunare, Cristian I. a mai luat plasă o dată, pe 4 noiembrie, în ziua stabilită pentru vânzarea-cumpărarea celor două maşini de cusut. Pentru că falsul cumpărător nu mai dădea nici un semn, suceveanul l-a sunat pe telefonul mobil, respectivul spunându-i că este în drum spre Suceava, anunţându-l însă că trebuie să mai achite un comision de 494 de euro în acelaşi cont în care a depus şi suma anterioară, lucru la care Cristian I. s-a conformat.

După ce a fost la bancă şi a pus şi al doilea comision în contul primit, Cristian I. l-a sunat din nou pe cumpărător, anunţându-l că i-a trimis banii.

„După ce i-a comunicat telefonic acest lucru interlocutorului, acesta nu a mai venit şi nici nu a mai răspuns la telefon”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, inspectorul principal Ionuţ Epureanu, arătând că în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page