NAȚIONAL | Copiii din România sunt cei mai fericiţi din lume. “Cu cât înaintează în vârstă, devin mai trişti”
Mister total: România este ţara cu cei mai fericiţi copiii din lume, potrivit unui studiu recent. Cercetătorii nu îşi explică de ce se întâmplă acest lucru, în condiţiile în care adulţii din ţara noastră sunt printre cei mai nefericiţi din clasamentul internaţional.
“Este un mister şi pentru noi de ce copiii din România cu vârsta între 10 şi 12 au ieşit atât de bine comparativ cu toate celelalte ţări“, a spus Jonathan Bradshaw de la University of York, potrivit qz.com.
“Alte studii asupra unor copii de 13 – 15 ani din România nu au dat rezultate atât de bune. Probabil cu cât românii înaintează în vârstă cu atât devin mai nefericiţi“, a precizat cercetătorul.
Potrivit studiului internaţional, oamenii de ştiinţă au precizat că bunăstarea pare să nu fie o garanţie pentru fericirea copiilor din lume.
Cei mai nemulţumiţi respondenţi au fost copiii din Coreea de Sud.
Studiul a cuprins 15 ţări, în rândul unor copii cu vârste cuprinse între 10 şi 12 ani. În ce priveşte copiii mulţumiţi, cei din Germania se situează pe locul al nouălea. Cei mai fericiţi copii s-au dovedit a fi cei din România, urmaţi de cei din Columbia şi Turcia.
Studiul sub denumirea de „Children’s World”, solicitat din partea Jacobs Foundation, a cerut opinia a 36.000 de copii în doi ani. Scopul studiului este de a folosi informaţiile obţinute în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă ale copiilor din întreaga lume.
Psihologul german Klaus Seifried s-a arătat mirat de rezultate, afirmând: „copiii care cresc în condiţii de bunăstare sunt foarte pretenţioşi şi devin mult mai repede nemulţumiţi“, potrivit der Spiegel.
Copiii din Africa sau Asia sunt mulţumiţi adeseori când primesc zilnic ceva de mâncare şi când pot merge la şcoală.
„În Germania, copiii nu sunt atât de motivaţi să înveţe, spune Seifried, aici un televizor cu ecran mare şi o consolă de jocuri în camera copiilor sau o bicicletă nouă contribuie mai degrabă la fericirea copiilor.”
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET