Important

NATIONAL | ATENŢIE LA VITEZĂ DE SĂRBĂTORI! Poliţia Rutieră a scos 400 de radare în trafic

Poliţia Rutieră lucrează din plin de Sărbători. Toate radarele disponibile au fost scoase pe drumurile naţionale şi autostrăzi.

Unde sunt amplasate radare

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a anunţat că Poliţia Rutieră a scos 400 de radare pe drumurile naţionale şi pe autostrăzi, în perioada Sărbătorilor.

Totodată, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a precizat că 18 noi puncte fixe de control a valabilității rovinietei au fost puse în funcțiune pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi din România.

Prin intermediul noilor puncte de control vor fi înregistrate vehiculele care circulă fără achitarea corespunzătoare a tarifului de utilizare (rovinietă), conform prevederilor legale.

CNADNR menționează că, până la această dată, controlul valabilității rovinietei se realiza prin intermediul a 33 puncte fixe de control, 14 puncte mobile de control și prin intermediul personalului Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier și CNADNR SA (în punctele de trecere a frontierelor), cu drept de verificare a deținerii rovinietei valabile.

(…) punctele de control puse în funcțiune astăzi sunt amplasate în zone în care acestea nu pot fi evitate de către conducătorii auto. Aceste puncte de control fac parte din sistemul informatic deținut de CNADNR SA, sistem care permite emiterea rovinietelor atât prin punctele de lucru ale Distribuitorilor autorizați de CNADNR SA, cât și prin intermediul SMS (pentru utilizatorii români și doar pentru perioada minimă de valabilitate pentru fiecare categorie de vehicul în parte), dar și pentru descurajarea utilizatorilor rețelei de drumuri naționale și autostrăzi de a circula fără a deține rovinietă valabilă“, potrivit comunicatul emis de CNADNR.

În anul 2015 vor fi puse în funcțiune alte 23 puncte de control a valabilității rovinietei.

AMENZI de circulaţie MAI MARI de la 1 ianuarie 2015

Şi amenzile de circulaţie cresc de la 1 ianuarie 2015. Codul Rutier stabileşte că amenzile contravenţionale se stabilesc în cuantumul determinat de valoarea numărului punctelor-amendă aplicate. Un punct-amendă reprezintă valoric 10% din salariul minim brut pe economie, stabilit prin hotărâre a Guvernului.

Şoferii indisciplinaţi în trafic vor scoate mai mulţi bani din buzunar pentru plata amenzilor, de la 1 ianuarie 2015.

Salariul minim brut pe ţară va creste din 1ianuarie de la 900 de lei la 975 lei, potrivit unei hotărâri de Guvern adoptate miercuri în şedinţa Executivului. Următoarea majorare a salariului minim brut va avea loc la 1 iulie 2015, când salariul va ajunge la 1050 lei.

Majorarea salariului minim brut pe economie are şi o parte mai puţin bună. Codul Rutier prevede că amenzile contravenţionale se stabilesc în cuantumul determinat de valoarea numarului punctelor-amendă aplicate, iar un punct-amendă reprezinta valoric 10% din salariul minim brut pe economie, stabilit prin hotărâre a Guvernului – art. 98, alin. (1) şi (2).

În consecinţă, de la data de 1 ianuarie 2015 punctul de amendă va creşte de la 90 de lei la 97,5 lei.

Sursa: romaniatv.net

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page