Local

„Lumea poveștilor“, spectacol de teatru-muzical pentru copii și tineret în cadrul Festivalului de artă „SMS-Seri Magice Săveni”!

„Lumea poveștilor“ este numele spectacolului pe care copiii participanți la atelierele de teatru-dans „Edu Dance – Excelență în coregrafie”, după metoda de pregătire în dansul clasic și contemporan a maestrului coregraf Călin Hanțiu, moderate de Catinca Hanțiu și susținătorii acestora (colegi de clasă, parteneri de joacă, membri ai familiei, vecini, cetățeni și prieteni din localitățile de apartenență) sunt invitați să-l vadă marți, 28 mai, a.c. în cadrul Festivalului de artă „SMS-Seri Magice Săveni”. Spectacolul se va desfășura în orașul Săveni, la Centrul cultural începând cu ora 11.00 și în aceeași zi, de la ora 13.00 la Căminul Cultural din comuna Coțușca, județul Botoșani. Prin intermediul acestui spectacol de teatru-dans pentru copii, pus în scenă de Daniela Vitcu, pe un text de Carmen Aldea Vlad și muzica de Alexandru Neș, iar mișcarea scenică de Alice Safta, copiilor li se oferă exemple de conduită care vor evidenția în mod direct relația dintre text – muzică –dans. „Profesori” le sunt personajele din poveștile: „Ursul păcălit de vulpe”, „Punguța cu doi bani”, „Ileana Cosânzeana” și „Fata babei și fata moșneagului”. Grupurile artistice de la Liceul Tehnologic Coțușca în coordonarea cadrelor didactice și a echipei manageriale reprezentate de director, prof. Cornel MIHAI și director adjunct, prof. Cristina Ciobanu se vor alătura evenimentului.
Festivalul de artă „SMS – Seri Magice Săveni” este un eveniment cultural ajuns la cea de-a treia ediție, organizat de Asociația ARLECHIN Botoșani cu finanțare de la Ministerul Culturii, avănd ca parteneri principali Primăria orașului Săveni, Liceul Teoretic „Dr. Mihai Ciucă”, Școala Gimnazială nr.1 Săveni și Centrul Județean de Voluntariat Botoșani. Proiectul aduce în fața publicului producții teatrale de calitate, care au ca principal scop promovarea artei și atragerea copiilor și tinerilor spre forme de exprimare și de educare prin cultură. Anul acesta, timp de șapte zile, în perioada 27 mai – 02 iunie 2024, publicul de toate vârstele va fi invitat la spectacole de teatru, iar copiii și tinerii la concerte, lansări de carte și ateliere de teatru, educație muzicală, dans-clasic și balet, care dincolo de asigurarea unor modele de succes prin lucrul cu artiști cunoscuți îi antrenează pentru lucrul în echipă și învățare.
Scopul proiectului Festivalul de artă „SMS – Seri Magice Săveni” este de a consolida poziția artelor spectacolului în topul preferințelor tinerilor, copiilor și adulților, precum și de a cultiva dragostea, respectul și prețuirea față de valorile culturale locale/naţionale, prin facilitarea întâlnirii membrilor comunității cu artiști de renume și producții teatrale de valoare. Se pun în valoare patrimoniul și resursele culturale naționale, dar și locale, prin intermediul teatrului și al atelierelor interactive.
Proiectul își propune și promovarea manifestărilor de valoare, dar și dezvoltarea prin cultură a comunității locale, prezentarea elementelor specifice zonei și atragerea turiștilor. Se urmărește realizarea unui dialog între artiști, personalități din domeniul cultural artistic și spectatori care provin din zone slab dezvoltat economic, acolo unde educația culturală în rândul copiilor și tinerilor este limitată.
Prin expunerea la proiecte culturale a tinerei generațiii se contribuie major la dezvoltarea acestora, la motivarea și oferirea unei noi perspective, cu impact pe termen lung și mediu, de dezvoltare a societății din care aceștia fac parte. Proiectul de față are capacitatea de adeveni emblematic pentru Orașul Săveni, satele aparținătoare și comunitățile din vecinătate. În realizarea activităților cuprinse în proiect de anul acesta s-au alăturat organizatorilor, atât instituțiile de învățământ, cât și Primăriile din localitățile: Havârna, Mileanca, Coțușca, Manoleasa și Dângeni. Continuarea proiectului început în 2022 reprezintă un pas înainte spre cultivarea și educarea coerentă a publicului. Gusturile și înclinația spre artă și spectacol se formează de la cea mai tânără vârstă și se cimentează prin bunele practici.
Info: www.arlechinromania.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page