ImportantLocal

LOCAL | Vezi pe ce loc se situează județul Botoșani în topul județelor cu cele mai mari salarii din România

Situatia locurilor de munca si a salariilor reprezinta un subiect sensibil in Romania, mai ales in ultimii ani. Care este venitul mediu in fiecare judet? Ce forta de munca exista si cati oameni sunt activi in campul muncii? Acestea sunt intrebari firesti pe care si le pune orice antreprenor indiferent de domeniul sau industria in care activeaza.

Astfel ca departamentul de analiza din cadrul IT Depot care se adreseaza mediului de afaceri prin furnizarea de echipamente hardware ca de exemplu scaner cod de bare si imprimanta etichete , a efectuat o cercetare de piata cu privire la forta de munca disponibila pentru fiecare judet din Romania, scotand la iveala informatii interesante.

Cu ajutorul datelor extrase si oferite de catre Institutul National de Statistica si de Google in ultimii trei ani, a fost analizat interesul botosanenilor pentru ofertele de munca disponibile in judet, precum si rata somajului din aceasta zona a tarii sau numarul salariatilor cu acte in regula.

Astfel ca dintr-un total de 277,000 de persoane apte pentru munca in acest judet in anul 2014, 63% dintre acestea lucrau efectiv, fie ca este vorba despre un job full time sau part time. Cifrele din studiul realizat cu sprijinul platformei B2B IT Depot arata ca judetul Botosani este situat pe a 27-a pozitie in clasamentul judetelor cu cea mai mare rata de ocupare a resurselor umane. In acest top, pe primele pozitii se afla judetele Caras-Severin, Alba, Gorj si Salaj.

In Botosani, in anul 2015, salariul mediu brut a crescut regasindu-l la suma de 1887 lei fata de anul 2016 unde avem o importanta crestere procentuala de 3% respectiv 1944 lei, astfel ca acesta evolueaza de pe locul 10 (2015) catre topul judetelor cu cele mai mari cresteri ale venitului. Pe primul loc se afla Olt, iar pe ultimul este Buzau.

In ultimele 12 luni, la nivelul judetului Botosani, volumul cautarilor pentru locuri de munca a scazut cu 4,42% fata de anul anterior. Acest lucru evidentiaza faptul ca botosanenii s-au informat mai putin despre ofertele de angajare iar acest lucru reprezinta un motiv de ingrijorare din partea angajatorilor chiar si cei interesati de achizionarea solutiilor de software . “Am realizat acesta analiza deoarece monitorizam fluctuatiile din campul muncii si dorim sa venim in intampinarea antreprenorilor cu cele mai complete si convenabile servicii adaptate oricarei activitati de logistica, productie sau retail” a declarat Ana Maria Dragomir, Project Manager IT Depot.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page