Cele 75 de locuri sunt în fiecare an ocupate de copii între 6 luni și 3 ani, ai căror părinti obțin venituri și care sunt îngrijiți de personal specializat- educatori puericultori și îngrijitori- de la 6 dimineața până la ora 19.
Părinții care vor să își înscrie copii pot să o facă pe tot parcursul anului, în funcție de locurile disponibile.
“Creșa asigură servicii de îngrijire, supraveghere și educație timpurie. Avem înscriși exact 75 de copii, pe 75 de locuri aprobate în Consiliul Local, deși avem recomandare pentru mai puține. Frecvența lunară este, undeva, la 62 de copii și nu avem listă de așteptare, ca în alți ani. Încercăm să acoperim toate solicitările părinților. E important de știut că nu toți copiii care se înscriu rămân la creșă, pentru că unii nu se adaptează” susține Corina Lupu, directorul instituției.
Creșa municipală funcționează în subordinea Serviciului Local de Asistență Socială din 2003. Părinții spun că, pentru cei peste 5.000 de copii până în 4 ani, ar mai fi nevoie de o creșă în oraș, mai ales că prețurile sunt mici în comparație cu cele private- 7 lei pe zi, care acoperă alocația de hrană, restul fiind subvenționat din bugetul local. Forță de muncă ar fi.
“Având în vedere că la Liceul Teoretic “Nicolae Iorga” avem și profil pedagogic și în fiecare an avem absolvenți care sunt calificați și pentru învățământul preșcolar, există această forță de muncă .” spune inspectorul general școlar, Mihaela Huncă.
Municipalitatea are în plan construirea unei creșe, în zona ANL Cișmea, acolo unde a fost riricată și o grădiniță, având în vedere că în cartier locuiesc familii tinere. Edilii locali susțin însă, că o astfel de investiție necesită în primul rând fonduri, de care Bugetul Local nu dispune la această oră.
“Este una dintre prioritățile noastre pe care le analizăm. În funcție de finanțările pe care le primim și de la Compania Națională de Investiții, Ministerul Educației și Ministerul Dezvoltăriii și de solicitările comunității, putem analiza această variantă” spune viceprimarul Cosmin Andrei.
Până atunci, părinții au de ales: fie să își crească singuri copiii, fie să apeleze la grădinițele private care primesc și copii mai mici, sau la bonele calificate.
as dori si eu numerul de telefon de la cresa.va multumesc