Local

LOCAL | Sindicatul ”IMPACT” Botoșani susține și promovează petiția inițiată de către Federația Națională Sindicală FNS PRO.ASIST

Sindicatul ”IMPACT” Botoșani, sindicat ce reprezintă lucrători din asistență socială din județul Botoșani, susține și promovează PETIȚIA inițiată de către Federația Națională Sindicală FNS PRO.ASIST, prin care se cere aplicarea Legii nr. 284/2010 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice,  în integralitatea ei.

Aplicarea coeficienților din Legea nr.  284/2010 ar aduce echitate, ar conduce la dispariţia discriminărilor şi discordanţelor majore între salariile din sistemul bugetar, iar lucrătorii bugetari ar duce o viață normală și nu una la limita sărăciei.

Aşteptăm alături de noi în acestă campania de semnare a petiției ” Aplicare COEFICIENTI din Lege 284 din 2010” toți bugetarii, familiile acestora, toate organizaţiile sindicale din sistemul bugetar dar şi societatea civilă pentru ca, împreună să putem convinge factorii decidenți din România că și  bugetarii au dreptul la un salariu decent.

http://www.petitieonline.com/aplicare_coeficienti_din_lege_284_din_2010

Redăm în continuare mesajul petiției inițiate de către FNS PRO.ASIST:

SEMNATI PETITIA: APLICAREA LEGII 284/2010 IN INTEGRALITATEA EI!

Federatia Nationala Sindicala din Asistenta Sociala si Protectia Copilului FNS “PRO.ASIST” a initiat PETITIA privind abrogarea art. 7 din Legea 284/2010 care prevede aplicarea etapizata a legii prin modificarea succesiva si adoptarea de legi speciale anuale de aplicare, prin care, din anul 2010 Guvernul amana aplicarea integrala a Legii 284.

Totodata prin semnarea acestei petitii se cere si aplicarea integrala a Legii 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice incepand cu anul 2015 și abrogarea art.1 din OUG 103/2013 privind  salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2014, precum si alte masuri in domeniul cheltuielilor publice.

Prin semnarea acestei petitii si apoi prin initiativa legislativa care va fi inaintata forurilor decizionale se doreste eliminarea diferenţelor salariale create prin punerea in aplicare a Legilor-cadru nr. 330/2009 si nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice.

Astfel, conform grilelor de salarizare prevazute in respectivele acte normative, s-a ajuns la situatii aberante cand, salariati care se regasesc pe aceeasi treapta profesionala si isi desfasoara activitatea in acelasi loc de munca, sa fie remunerati in mod diferentiat, uneori diferentele ridicandu-se la ordinul sutelor de lei. Exemplu de situatie: prin aplicarea prevederilor legale, cele trei trepte aferente functiilor publice de executie au fost desfiintate, motiv pentru care au aparut diferente intre functionarii publici, incadrati pe functii similare, raportat la perioada cand au promovat pe treapta de salarizare. Astfel, cei care au promovat pe treapta I de salarizare pana la intrarea in vigoare la Legii nr. 330/2009 au un salariu mai mare decat functionarii publici care au promovat pe aceleasi functii, dupa aplicarea Legii nr. 330/2009, cand cele trei trepte au fost desfiintate. In prezent exista angajati, functionari publici, incadrati pe aceleasi functii de executie, indeplinesc aceleasi sarcinii, insa salariile difera, in functie de data promovarii, inainte sau dupa aplicarea Legii nr. 330/2009. O situatie similara se constata la salarizarea personalului contractual, iar diferențele salariale se adâncesc din ce in ce mai mult, prin indexarea salariilor existente. Sunt situații când personalul fără calificare a ajuns prin creșterea salariului minim garantat să primească aceleași salarii ca și personalul de specialitate cu studii superioare (consilieri, consilieri juridici etc.).

Indiferent ca ești bugetar sau nu, ori ai în familie angajați la stat sau nu, te rugăm să semnezi alături de noi această petiție.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page