ImportantLocal

LOCAL | ,,Şcoala Altfel,, la Şcolile din Rădăuţi – Prut – FOTO

Beneficiind de o vreme frumoasă şi de sprijinul părinţilor, elevii şi cadrele didactice de la Şcolile Rădăuţi – Prut, Miorcani şi Rediu au desfăşurat în perioada 23 – 27 aprilie 2018 mai multe activităţi şcolare, extraşcolare şi extracurriculare.
Clasele gimnaziale şi cele primare de la Şcoala Rădăuţi – Prut, sub îndrumarea doamnelor profesoare Covaş Simona, Ceica Cristina Luminiţa şi Negru Ancuţa, au desfăşurat împreună cupreotul Rumega Costel, de la Biserica Sf. Nicolae  Rădăuţi – Prut, activitatea  – A fi un bun creştin – activiate ce a avut loc frumosa curte a bisericii satului.
Punctul vamal Rădăuţi – Prut a fost vizitat de elevii claselor V – VIII de la Şcoala Rădăuţi – Prut şi de către clasele a VII – a A şi a VIII – a de la Şcoala Miorcani, coordonaţi de către diriginţii:Ceică Cristina Luminiţa, Străjeriu Dragoş Gabriel, Covaş Simona, Cojocariu Virgil, Neamţu Valentina şi Căruceriu Loredana, după care elevii au făcut un picnic într-un loc mirific de pe malul Prutului numit ,,La lilieci,, Băieţii de la cele două şcoli şi-au dovedit talentele de jucători de fotbal pe terenul natural de fotbal al comunei. În acest context trebuie să menţionăm că şi pe terenul sintetic de la Miorcani s-au desfăşurat jocuri sportive de către elevii Şcolii Miorcani, coordonaţi de către domnul prof. de educaţie fizică Moga Marius, în timp ce clasele primare ale Şcolii Miorcani s-au relaxat la locul de joacă, îndrumaţi de către cadrele didactice Gavrilescu Oana Mihaela, Dumitraş Alina, Curcă Ionel, Creţu Gabriela, Purice Cristina.
În această săptămână s-au desfăşurat şi 4 excursii educative: doamna învăţătoare Negru Ancuţa împreună cu elevii claselor a II – a şi a IV – a de la Rădăuţi – Prut au vizitat Muzeul de Ştiinţe ale Naturii de la Dorohoi, au urmărit filmul documentar ,,România neîmblânzită,, şi au vizionat piesa de teatru ,,Punguţa cu doi bani,, la Teatrul Vasilache Botoşani. Aceeaşi piesă de tatru a fost vizionată şi de către elevii clasei a II – a de la Şcoala Miorcani, coordonaţi de către doamna învăţătoare Creţu Gabriela care a introdus copiii şi în lumea filmului 3D, urmărind ,,Albinuţa Maya,,. A treia ieşire a fost către Suceava şi Gura Humorului, unde grupul de copii coordonaţi de către doamnele prof. Ceică Cristina Luminiţa şi Neamţu Valentina după ce au vizitat Casa Memorială Mihai Eminescu de la Ipoteşti şi Muzeul de Istorie de la Suceava, s-au relaxat în cadrul Complexului de Agrement de la Ariniş. Doamnele învăţătoare Puşcaşu Mihaela şi Matei – Popescu Luminiţa împreună cu elevii claselor I – III de la Şcoala Rediu au urmărit în plină zi cerul înstelat la Planetariul de la Suceava, după care au urcat la Cetatea Neamţului şi au intrat în lumea minunată a poveştilor lui Creangă la Humuleşti.
,,Primăvara în culoare,, a fost o activitate prin care copiii claselor primare de la Şcoala Miorcani, îndrumaţi de către cadrele didactice Gavrilescu Oana Mihaela, Dumitraş Alina, Curcă Ionel, Creţu Gabriela, Purice Cristina au desenat pe hârtie şi prin culoare ,,primăvara,, văzută prin ochi de copil.
Piticii de la Grădiniţa Miorcani, cordonaţi de doamnele educatoare Prodan Loredana Elena şi Mihai Mihaela au desfăşurat numeroase activităţi (jocuri, concursuri) precum: ,,Micii sportivi,, ,,Cartea – o cetate luminată,, ,,Recunoaşte personajul,, ,,Micii bucătari,,.
Doamna dirigintă a clasei a V – a de la Şcoala Miorcani , Moga Adina Liliana, le-a propus elevilor o serie de documentare precum Food-Maters/Esti ceea ce mananci sau Temple – Grandin/despre autism.
          
Joi, 26 aprilie 2018, s-a desfăşurat la Căminul Cultural din Rădăuţi – Prut o amplă activitate cu participarea elevilor, părinţilor şi a comunităţii locale numită ,,Iubim tradiţia, iubim folclorul,,Într-o adevărată atmosferă de sărbătoare, publicul a fost încântat să asiste la spectacolul de muzică şi dansuri populare oferit de către Formaţia Vocal – Instrumentală a Clubului Copiilor din Darabani, coordonaţi de către domnul prof. Dascălu Mirel. Apreciem şi mulţumim pe această cale copiilor şi domnului prof. Dascălu Mirel pentru emoţiile pe care ni le-au transmis. Avem în vedere şi faptul că de la începutul anului şcolar domnul profesor îi învaţă dansuri populare şi pe copiii de la Şcolile Rădăuţi – Prut şi Miorcani şi care au arătat în această zi cât de frumoase sunt tradiţiile noastre româneşti, jocul şi portul popular.
Toate aceste activităţi desfăşurate în această săptămână au avut loc şi ca urmare a sprijinului acordat de către domana director al Şcolii Rădăuţi – Prut, prof. Luchian Mirela.

                                      

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page