Local

LOCAL | Personalul didactic din învățământul preprimar și primar din mediul rural își începe cursurile de formare

Casa Corpului Didactic „Simion Mehedinţi” Vrancea a stabilit calendarul cursurilor din cadrul proiectului „Formarea profesională a cadrelor didactice din învăţământul preprimar şi primar din mediul rural în sprijinul formării de competenţe cheie relevante la elevi”, primele ore de formare urmând să se desfășoare pe 10 ianuarie, la ora 9:00. Ședința cu cei 40 de formatori s-a realizat luni, 15 decembrie 2014, la sediul instituţiei, în cadrul căreia s-au pus la punct toate detaliile cu privire la modalitatea de desfăşurare a cursurilor şi a manierei de evaluare. Întâlnirea a fost rezultatul acreditării programelor de formare, “Modalităţi de formare a competențelor cheie a preşcolarului şi şcolarului mic” şi “Relaţia școală-părinți-comunitate în învăţământul preprimar şi primar” de către Direcţia Generală Management, Resurse Umane și Rețea Școlară Națională, elaborate în cadrul proiectului POSDRU/157/1.3/S/137603.

Alături de instituţia din Focşani care va fi gazdă pentru cursanţi şi formatori, mai sunt înscrise pe listă alte 37 de unităţi şcolare şi sedii CCD din Bacău, Botoșani, Brăila, Buzău, Dâmbovița, Galați, Ialomița, Neamț, Tulcea și Vrancea, județe care fac parte din regiunile de dezvoltare Sud-Est, Sud-Muntenia şi Nord-Est. Cei 1600 de învăţători şi educatoare din grupul ţintă îşi vor putea îmbunătăţi maniera de predare şi relaţionare cu elevul şi preșcolarul din mediul rural, având la dispoziție instrumente inovative dezvoltate în acest sens.

Personalul didactic din învățământul preprimar și primar va participa la două programe de formare, primul fiind “Modalităţi de formare a competențelor cheie a preşcolarului şi şcolarului mic”, urmat de “Relaţia școală-părinți-comunitate în învăţământul preprimar şi primar”, a câte 60 de ore fiecare, cu 5 ore dedicate întâlnirilor pe platforma online, http://137603portal.ro, realizată doar pentru acest proiect. Prin intermediul acesteia, se va crea un cadru organizat de comunicare și dezbatere, totodată se va realiza și un schimb de experiență în domeniu între membrii rețelei. De asemenea, sunt asigurate premisele pentru o colaborare îndelungată, platforma fiind concepută și ca o modalitate de a obține opinii în legătură cu ceea ce se poate realiza concret pentru atingerea obiectivelor propuse.

Proiectul a fost gândit pentru a îmbunătăţi accesul personalului didactic din învăţământul preșcolar şi primar din mediul rural la oportunităţi de formare continuă în domeniul psihopedagogiei, în vederea susţinerii timpurii a formării de competenţe cheie la elevi, prin intermediul unor programe de formare inovative, bazate pe resurse digitale. La finalul cursurilor, după prezentarea portfoliilor realizate şi dobândirii competenţelor necesare, vor primi şi o subvenţie de 800 de lei. Aceasta este menită în a-i ajuta în dezvoltarea profesională şi îmbunătăţirea manierei de predare în mediul rural.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page