LOCAL | Parcul regional de Agrement Cornișa va fi utilizabil în 2016
Parcului regional de agrement turistic şi sportiv Cornişa Botoşani, în suprafaţă totală de 48,386 ha, va fi finalizat la termen.
Declarația aparine primarului Ovidiul Portariuc, care a anunțat că reprezentanţii firmei Electroalfa, cea care execută lucrările la acest obiectiv, au confirmat finalizarea proiectului în termenul stabilit, conform contractului, până la sfârşitul anului 2015. Prin urmare, deschiderea oficială va avea loc în martie-aprilie 2016 .
„Avem garanţia că până la finalul anul 2015 acest şantier va fi finalizat. În martie-aprilie 2016 va avea loc deschidere. Mai sunt nişte proceduri care trebuie îndeplinite după finalizarea lucrărilor. Vom merge pe partea de concesiune. Un operator privat va gestiona acest parc. Acest operator va plăti o redevenţă către primărie. Noi nu îl putem gestiona deoarece ar trebui să angajăm 30-40 de oameni iar costurile de întreţinere ajung la 10-12 miliarde pe an”, a spus Ovidiu Portariuc.
Potrivit acestuia, o parte dintre lucrări sunt într-un stadiu destul de avansat, fiind realizate în procent de 50 sau chiar 75%:
– drumurile au fost executate în procent de 70%, la această dată nefiind realizat accesul principal și aleile din incintă.
– la utilități, la rețele termice lucrările au fost realizate în procent de 75%
– rețeaua de apă 75%
– rețeaua de energie electrică 80%.
“Se află în pregătire documentația tehnică pentru împăduriri. 22 de hectare vor fi împădurite începând cu luna martie-aprilie, zeci de mii de arbori vor fi plantați. Amfiteatrul în aer liber a fost realizat în procent de 50%, la fel terenurile de sport și vestiarele, iar piscinele în procent de 25%. La bazinul olimpic se lucrează la cofrare stâlpi”, a precizat primarul Ovidiu Portariuc.
Obiectivul are o valoare de 88 de milioane de lei și se realizează printr-un proiect finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională în cadrul Programului Operațional Regional 2007 -2013. Primăria suportă 50% din costul lucrărilor.
Aici vor putea fi desfăşurate următoarele activităţi recreative: înot, sărituri în apă de la tobogan, sărituri la trambulină, plajă, hochei, patinaj pe gheaţă, patinaj pe role, tenis de câmp, baschet, plimbări cu bicicleta, plimbări în aer liber, jocuri în spaţii special amenajate.
Proiectul include realizarea de terenuri de sport, un iaz artificial cu o suprafață de 2.750 mp , adânc de 3 metri, un râu artificial pentru rafting de 287 de metri lungime, plaje, parcuri, precum și o zonă specială cu aqua-parck, piscină acoperită și vestiare, patinoar artificial și de agrement, amfiteatru în aer liber, bazin olimpic cu trambulină, plajă amenajată, tobogan compact, tobogan „space hole”, tobogan acvatub, tobogan familial, bazin acvatic, terasă, amenajare pentru panouri solare. Cel mai mare tobogan cu apă va avea o lungime de alunecare de 69 de metri și o diferență de nivel de 7,2 metri.
Peste 2.000 mp vor fi construiți, pe mai mult de 45.000 mp vor fi amenajate alei pietonale si parcaje auto precum și drumuri de acces, iar 41 de hectare vor fi spații verzi, suprafețe împădurite sau plantate cu arbuști, amenajări speciale, parcuri și peluze.
Parcul de agrement va fi un punct de atracție pentru toată Moldova, dar și pentru zonele apropiate din Ucraina și Republica Moldova, și vor completa oferta turistică pentru cei care vizitează mănăstirile bucovinene.
BRAVO BOTOSANI.
Acum si asa venim din Suceava la film , la Botosani, stim ,,drumul,,-o sa venim si la AQUA PARC, ca Suceava nu este in stare sa aiba!