Ca în fiecare an, municipiul Botoşani a participat și astăzi, în mod activ, la “Ora Pământului” și a stins lumina pentru 60 de minute, între orele 20.30, și 21.30.
Iluminatul public a fost oprit în zona centrală a orașului: Piața Revoluției, Pietonalul Bancar, Pietonalul Unirii, precum și la o parte dintre instituțiile publice, precum Primăria, Palatul Administrativ în care funcționează Consiliul Județean și Instituția Prefectului.
Aproximativ 20 de persoane, marea lor majoritate elevi de la Cercul de Protecție a Mediului din cadrul Palatului Copiilor Botoșani, au răspuns invitației de a dărui energia naturii pentru a contribui la un mediu mai curat, mai bine îngrijit și mai sănătos, și au aprins lumânări pe treptele Primăriei pentru a lumina instituția.
Condițiile meteorologice, însă, nu au permis desfășurarea tuturor activităților stabilite pentru această ediție, din program fiind exclus turul cu bicicletele pe principalele artere rutiere din municipiu. Bicicliștii botoșăneni au avut, totuși, 6 reprezentanți la “Ora pământului.”
Echipați cu pelerine de ploaie și lanterne, aceștia au colindat orașul pe roți.
Acțiunile Earth Hour se doresc a fi un semnal de alarmă privind risipa consumului de energie electrică pe care îl facem zi de zi.
Ora Pământului ( Earth Hour) este un eveniment internațional, organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice.
Ora Pământului constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât și de către instituții și unități economice.
Prima Oră a Pământului a avut loc la Sedney, cel mai mare oraș din Australia, între orele 19:30 și 20:30 la 21 martie 2007. Prin Ora Pământului 2007 se estimează că electricitatea consumată în Sydney a scăzut între 2,1% și 10,2% în aceea oră și că au participat 2,2 milioane de oameni.