CulturaImportant

LOCAL | Botosaneanca premiata pentru rolul dintr-un film ce va rula in cinematografe din 26 aprilie (FOTO,VIDEO)

Ana Maria Bucsa a participat week-end-ul trecut la premiera filmului “Scoala de vara” , regizat de Mircea Ghinescu, film in care botosaneanca a jucat rolul unei eleve care facea parte dintr-un grup de adolescenti.

Participanţii la proiect au fost aleşi de un juriu profesionist compus din Roxana Leotescu (regizor), Gabriel Băruţă (compozitor), Bogdan Dragomir (muzician şi realizator coordonator programe Radio Romania Regional), Bogdan Alexe (producător general) şi Eleodor Sîrbu (producător executiv).

Filmarea s-a realizat în perioada 22 iulie – 9 august, pe două paliere stabilite de echipa regizorală, şi anume filmare propriu-zisă şi şedinţele foto & filmul de Making off în Bran, Moeciu de sus, Moeciu de jos şi în pasul Rucăr-Bran, înregistrările audio realizându-se într-un studio mobil, participanţii beneficiind pe tot parcusul acestei etape de sprijinul compozitorului Gabriel Băruţă, a cărui piesa ‘Change’ a reprezentat România la Eurovision 2011.

In cadrul premierei filmului ce a avut loc sambata la Cinema Europa, Ana Maria Bucsa a primit “Premiul pentru originalitate in interpretare”.

P3150126Despre film

Școala de Vară este o comedie spumoasă în care o gașcă de adolescenți, elevi talentați ai unei școli de arte luptă împreună cu directoarea școlii, ca să salveze sala de sport în care își desfășurau repetițiile și examenele de final de an.

Filmul, primul din ultimii 20 de ani din România, care redă în mod amuzant, povestea unor liceeni talentați, redă o poveste îmbinată cu probleme adolescentine şi manifestările artistice ale acestora în cadrul unei şcoli de arte cu internat.

1Sosirea la școala de arte a unei noi eleve și închiderea sălii de sport de către primărie, sunt subiectele centrale în jurul cărora se construiește povestea lungmetrajului.

Primăria vroia să închidă sala de sport pe motiv că nu produce bani în timp ce Irina, ajunge la o altă școală întrucât avea probleme de familie.

Închiderea şcolii coincide cu examenul şi totodată spectacolul de final de an al tuturor specializărilor şcolii.

Scenaristul a creat și o poveste de iubire între durul școlii și eleva nou venită. Cei doi având în comun pe lângă pasiunea pentru muzică și faptul că proveneau din familii destrămate.

Liantul din film este, directoarea şcolii care se zbate pentru ca sala de sport să nu se închidă iar elevii să poată susține examenul final.
2
În ciuda faptului că fac parte dintr-o generaţie rebelă fără reguli, dar cu aspiraţii mari şi talent pe măsură, reuşesc să împletească arta teatrală cu cea muzicală, să dea dovadă de coeziune, spirit de echipă şi multă creativitate în lupta cu administraţia insipidă ce uitp că în afara rapoartelor mai există şi arta şi cultura.

poster-web-scoala-de-vara

Related Articles

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page