Ziua de miercuri a acestei săptămâni a fost dedicata vizitei la o brutărie din apropierea Grădinitei cu Program Prelungit de la Şcoala Gimnazială ,,Sf.Maria” Botoşani. Copiii din grupa mijlocie au aflat că pâinea reprezintă un aliment de bază si că este foarte importantă să fie consumată la orice masă .Dar au aflat si un scurt istoric al pâinii privind vechimea producerii ei , căt şi foarte multe informaţii despre drumul pe care îl parcurge pâinea de la bobul de grâu până ce ajunge pa masa noastră.Brutarii au demonstrat copiilor cum se frământă aluatul cu ajutorul aparatului care se numeşte malaxor de pâine , cum se porţionează ,cum i se dă forma dorită pentru a se transforma în pâine şi alte produse de panificaţie.
„Pe tot parcursul acestei saptamani am discutat despre meserii ,printre care şi cea de brutar. Copiii au înţeles cât de importante sunt alimentele care ne ajută să fim sănătoşi şi puternici, acordând o ateţie sporită produselor de panificaţie. Şi cum micuţii de la grupa noastră se află la varsta marelui „De ce?”, ne-am propus sa realizăm o vizită la brutărie” – a declarat educatoarea Păştinaru Doina .