ImportantLocal

LOCAL | Mesajul VIRAL al poliţiei, care i-a luat pe nepregătite pe șoferi

Ministerul Afacerilor Interne a publicat pe Facebook un dialog între un şofer şi un poliţist rutier, pe marginea semnalizării radarelor pe stilul „clasic”, prin FLASH-uri repetate. „Puteţi să-mi spuneţi de ce m-aţi oprit?”, întreabă şoferul, la care poliţistul îi răspunde: „Am văzut că ne făceaţi semne cu farul!”. Discuţia cuprinde o poveste tragică şi câteva concluzii de care ar trebui să ţinem cont când ne aflăm la volan.

„Dialog între un şofer şi un poliţist:
– Puteţi să-mi spuneţi de ce m-aţi oprit?
– Am văzut că ne făceaţi semne cu farul!
– Dar să ştiţi că nu dumneavoastră vă făceam semne!
– Ştim, dar să ştiţi că noi suntem cei cu radarul. Colegii de mai jos sunt de la ordine publică!
– Şi e interzis să dăm flash-uri?
– Flash-uri, nu… flash, da!
– Care e diferenţa?
– Diferenţa este că aveţi un bec ars! Aveţi copii?
– Doi, dar nu văd legătura!
– Să vă trăiască! Ştiţi, acum ceva vreme eram tot aici. Pe lângă noi a trecut o maşină care avea 40km/h. Probabil a fost avertizat tot de cineva ca dumneavoastră!
După ce a trecut de noi a accelerat aşa de tare încât în comuna următoare nu a mai putut să evite un copil care traversa pe trecerea de pietoni.
– Şi dacă îl prindeaţi aici credeţi că circula cu o viteză mai mică?
– Poate da, poate nu, dar sigur acel copil astăzi trăia!

P.s. Flash-urile îi pot salva pe unii de amendă, uneori cu un preţ mult prea mare pentru alţii!

Din păcate întâmplarea este adevărată!”, scriu poliţiştii pe Facebook, într-o intervenţie care a adunat peste 5.000 de aprecieri şi 500 de comentarii, fiind distribuită de 1.400 de ori.

Cei mai mulţi dintre utilizatori sunt de acord cu măsurile poliţiei şi spun că ar putea contribui la o mai mare siguranţă pe străzile României.

„De-aia îmi place să dau flash-uri când nu e radar sau când îi văd că circulă cu faruri de ceaţă când nu e ceaţă sau circulă prea rapid. Doar ca să creada că e radar şi unii încetinesc şi mulţumesc”, scrie un tânăr şofer.

„Numai experţi pe aici si nici nu aveti idee cu ce se mănâncă munca asta de poliţie. Nu ati vazut accidente cate au văzut colegii mei de la rutiera si nici morti din cauza vitezei excesive. Nu este problema poliţiei ca tara nu are autostrăzi…si daca le ar fi avut multi ar fi mers cu 200. Vezi accidentele zilnice pe A2 spre mare pe perioada verii….Asta cu infrastructura nu scuza. Se moare pe drumuri in fiecare zi din cauza vitezei excesive si vad ca toti căutaţi scuze …”, scrie un alt utilizator.

„Aţi rămas fără idei, din ce sa mai faceţi bani? De ce nu daţi amenzi şi pt cine merge cu geamul deschis?”, se supără un şofer, deranjat de vigilenţa poliţiştilor.

În ţara noastră au decedat în 2017 aproape 2.000 de oameni în accidente rutiere, anul 2008 fiind cel mai negru din ultimii 17, cu 3.000 de morţi. În Uniunea Europeană au murit pe şosele 25.500 de oameni anul trecut, în timp ce în 2001 erau 54.000 de victime. Comisia Europeană scrie că drumurile din UE sunt cele mai sigure din lume, findcă au murit 49 de oameni la un milion de locuitori, în timp ce media mondială este de 174 de decese/milion de locuitori.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page