“Parcul Regional Cornisa-imagini in premiera!” Așa anunță primarul Ovidiu Portariuc, pe contul său de Facebook, stadiul lucărilor de la parcul de agrement pe care l-a vizitat, recent
“Pentru toti cei care intreaba ce facem in Botosani in aceasta perioada, le prezint stadiul avansat al unei investitii de aproape 600 de miliarde lei vechi( 60 milioane RON).
Pentru prima data s-au verificat in aceasta saptamana etansietatea si izolarea bazinelor. Perioda de teste va continua in luna august. Am ales de asemenea modelul si culoarea pentru gresia si faianta de interior.
Dupa ce vom termina aceasta investitie care va genera locuri de munca si crestere economica pentru oras ne vom concentra pe reabilitarea cartierelor din Botosani si a transportului public.
Din pacate bugetul orasului si gradul de indatorare nu ne permit sa abordam simultan aceste investitii.” mai scrie primarul pe contul său de socializare.
Lucrările se vor finaliza până la sfârșitul anului, însă inaugurarea Parcului de Agrement va fi făcută în luna mai 2016.
În primul an de funcționare Parcul Cornișa va fi administrat de Consiliul Local, deși primarul s-a declarat adeptul managementului privat al acestui obiectiv.
Obiectivul are o valoare de 88 de milioane de lei și se realizează printr-un proiect finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională în cadrul Programului Operațional Regional 2007 -2013. Primăria suportă 50% din costul lucrărilor.
Aici vor putea fi desfăşurate următoarele activităţi recreative: înot, sărituri în apă de la tobogan, sărituri la trambulină, plajă, hochei, patinaj pe gheaţă, patinaj pe role, tenis de câmp, baschet, plimbări cu bicicleta, plimbări în aer liber, jocuri în spaţii special amenajate.
Proiectul include realizarea de terenuri de sport, un iaz artificial cu o suprafață de 2.750 mp , adânc de 3 metri, un râu artificial pentru rafting de 287 de metri lungime, plaje, parcuri, precum și o zonă specială cu aqua-parck, piscină acoperită și vestiare, patinoar artificial și de agrement, amfiteatru în aer liber, bazin olimpic cu trambulină, plajă amenajată, tobogan compact, tobogan „space hole”, tobogan acvatub, tobogan familial, bazin acvatic, terasă, amenajare pentru panouri solare. Cel mai mare tobogan cu apă va avea o lungime de alunecare de 69 de metri și o diferență de nivel de 7,2 metri.
Peste 2.000 mp vor fi construiți, pe mai mult de 45.000 mp vor fi amenajate alei pietonale si parcaje auto precum și drumuri de acces, iar 41 de hectare vor fi spații verzi, suprafețe împădurite sau plantate cu arbuști, amenajări speciale, parcuri și peluze.
Parcul de agrement va fi un punct de atracție pentru toată Moldova, dar și pentru zonele apropiate din Ucraina și Republica Moldova, și vor completa oferta turistică pentru cei care vizitează mănăstirile bucovinene.