Important

LOCAL | Les Films de Cannes à Botoșani, la Cinema Unirea

Prima ediție a evenimentului Les Films de Cannes à Botoșani va avea loc la Cinema Unirea între 20 și 22 octombrie.
Proiecțiile La Gomera și Maria, Regina României, filme care vor rula în prezența actorilor Vlad Ivanov și Adrian Titieni.

Duminică 20 octombrie

17:30| DOLOR Y GLORIA, de Pedro Almodóvar (2019, 113 min, ES). Premiul pentru interpretare masculină, Cannes 2019
20:00 | LA GOMERA, de Corneliu Porumboiu (2019, 97 min, RO, FR, DE). În Competiție, Cannes 2019. În cadrul secțiunii Ivanov 50. În prezența actorului Vlad Ivanov + Q&A *intrare liberă

Luni 21 octombrie

16:00 | CANNES, LE FESTIVAL LIBRE de Frédéric Chaudier și Frédéric Zamochnikoff (2018, 52 min, FR). Proiecție urmată de prezentarea cărții Cannes 1939, Festivalul care n-a mai avut loc, de Olivier Loubes (Ed. Libris & Mioritics, 2019) apărută în România în traducerea Irinei Margareta Nistor. Introducere susținută de Irina Margareta Nistor. *intrare liberă
18:00 | LITTLE JOE, de Jessica Hausner (2019, 105 min, AT, UK, DE). Premiul pentru interpretare feminină, Cannes 2019
20:00 | MARIA, REGINA ROMÂNIEI, de Alexis Sweet Cahill (2019, 106 min). În prezența actorului Adrian Titieni + Q&A
Marți 22 octombrie
16:00 | PORTRAIT DE LA JEUNE FILLE EN FEU, de Céline Sciamma (2019, 120 min, FR). Premiul pentru scenariu, Cannes 2019
18:30 | MATTHIAS ET MAXIME, de Xavier Dolan (2019, 119 min, CN). În competiție, Cannes 2019
20:45 | PARASITE, de Bong Joon-Hoo (2019, 132 min, KR). Palme d’Or, Cannes 2019
Salvador Mallo (Antonio Banderas), un regizor aflat în declin fizic, are parte de un șir de regăsiri. Unele în carne și oase, altele în rememorările sale. Copilăria în anii 60, când a emigrat cu părinții într-un sat din Valencia, în căutarea prosperității; primele dorințe; prima dragoste ca adult în Madridul anilor 80 și durerea rupturii de această dragoste, încă vie și intensă; scrisul ca unică terapie pentru a uita ce nu se poate uita; descoperirea timpurie a cinema-ului; și senzația insondabilă de vid pe care i-o dă incapacitatea de a mai face filme. Redescoperindu-și trecutul, Salvador simte nevoia urgentă de a-l povesti, și grație acestei presiuni interioare își găsește salvarea.
 
Cristi, un poliţist român corupt implicat într-o afacere de 30 de milioane de euro cu mafia, ajunge în insula La Gomera, în Spania, pentru a învăţa El Silbo, limbajul fluierat folosit de localnici. Acesta îl va ajuta să-l elibereze pe Zsolt, un traficant aflat în arest la Bucureşti şi singurul din bandă care ştie unde sunt ascunşi banii.
 
Cannes le festival Libre 
The most important film festival in the world was created in Cannes, in 1939, in response to the terrible rise of fascism and Nazism, which was also reflected in the films selected at the prestigious Venice festival (established in 1932). From the outset, the organizers of Cannes set out to hold a festival celebrating freedom in the world and in the cinema. The documentary produced by the television channel ARTE also describes the friendship story between the French politician, Jean Zay, the minister of national education and fine arts between 1936 and 1939, and the historian Philippe Erlanger, who had, since 1932, the idea of ​​creating an international festival of cinema.
 
Alice, mamă singură, este o foarte dedicată fitogeneticiană, angajată într-o companie specializată în dezvoltarea unor specii noi de plante. Prin inginerie genetică, Alice a conceput o floare purpurie cu totul deosebită, nu doar datorită frumuseții ei, ci și valorii terapeutice. Dacă e ținută la temperatura ideală, hrănită conform instrucțiunilor și dacă i se vorbește constant, planta își face fericit proprietarul. Deși politica internă a companiei o interzice, Alice își ia acasă un exemplar și i-l oferă cadou fiului ei, Joe. O botează împreună „Little Joe”. Însă pe măsură ce floarea lor crește, cresc și suspiciunile lui Alice că noua sa creație nu e chiar atât de inofensivă pe cât o sugerează numele de alint.
 
Maria, Regina României https://youtu.be/3maMAkzkJiw 

Un film cât o istorie, o poveste bazată pe fapte reale ce are în prim plan figura marcantă a Reginei Maria. Regăsim o Românie devastată de Primul Război Mondial. Măcinată de boală, ținută captivă foametei și deznădejdei, soarta politică a țării este extrem de controversată. 

În primăvara anului 1919, Regina pleacă la Conferința de Pace de la Paris să-i înfrunte pe cei mai puternici lideri ai lumii și să lupte pentru o Românie Mare. Își salvează țara, ce nu i-a fost natală, folosind cea mai puternică armă de pe pământ: iubirea.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page