LOCAL | Joi, conferinţa de lansare a proiectului “Diversitatea multiculturală – pilon de dezvoltare comunitară în judeţele Botoşani, Bistriţa–Năsăud şi Iaşi’’
U.A.T. Municipiul Botoşani organizează joi, 19.02.2015, începând cu ora 11.00, în sala de şedinţe a Consiliului Local Botoşani, conferinţa de lansare a proiectului “Diversitatea multiculturală – pilon de dezvoltare comunitară în judeţele Botoşani, Bistriţa–Năsăud şi Iaşi’’. Proiectul este implementat în parteneriat cu U.A.T. Municipiul Bistriţa şi Asociaţia „Iubire şi Încredere” Iaşi, în cadrul Programul PA17/RO13 – „Promovarea diversităţii în cultură şi artă în cadrul patrimoniului cultural european” finanţat prin Mecanismul Financiar SEE 2009 – 2014, program gestionat de Ministerul Culturii–Unitatea de Management a Proiectului.
Valoarea proiectului este de 863.268,95 lei, reprezentând în proporţie de 100% finanţare nerambursabilă din fonduri SEE şi de la Guvernul României.
Obiectivul general, ce va fi urmărit pe parcursul celor 14 luni de implementare, este promovarea unei mai bune înţelegeri a diversităţii culturale şi consolidarea dialogului intercultural, inclusiv prin consolidarea culturii minorităţilor în judeţele Botoşani, Bistriţa – Năsăud şi Iaşi.
Obiectivele specifice sunt: creşterea capacităţii de promovare a diversităţii culturale către publicul larg la nivelul regiunilor Nord Est şi Nord Vest prin organizarea a 3 festivaluri în oraşele Botoşani, Iaşi şi Bistriţa şi realizarea unui film documentar cu privire la cultura şi tradiţiile multietnice; consolidarea dialogului intercultural şi dezvoltarea capacităţii de colaborare şi extindere a posibilităţilor de derulare a unor activităţi variate în domeniul artistic şi cultural la nivel regional şi interregional prin organizarea a 12 workshop-uri cu specialiştii din cultură şi artă din regiunile Nord Est şi Nord Vest; creşterea gradului de conştientizare a populaţiei cu privire la diversitatea culturală şi determinarea unei mai bune înţelegeri a diversităţii culturale, inclusiv a culturii minorităţilor, prin realizarea a 3 studii sectoriale în cultură şi arte în judeţele Botoşani, Bistriţa – Năsăud şi Iaşi şi organizarea unei campanii de advocacy pentru mediatizarea înţelegerii diversităţii culturale în România şi în ţările SEE.