LOCAL | Joi, 2 aprilie, Primăria va fi luminată în albastru. Vezi de ce!
Data de 2 Aprilie marchează “Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului” , stabilită de Organizația Națiunilor Unite, la 18 decembrie 2007. În toată lumea, în jurul acestei date, organizațiile care promovează cauza persoanelor cu autism desfășoară acțiuni menite să atragă atenția asupra problematicii acestei afecțiuni care atinge, conform celor mai recente studii, 1 din 100 de persoane, ajungând să reprezinte o prioritate în politicile de sănătate ale statelor.
Cu această ocazie, Asociația Părinților Copiilor cu Autism din Județul Botoșani (A.P.C.A.) vă învită să participați la evenimentul ALĂTURI DE NOI – eveniment menit să tragă un semnal de alarmă asupra necesității conștientizării problematicii cu care se confruntă copii diagnosticați cu TSA (tulburare din spectru autist) din județul Botoșani și familiile acestora.
În cadrul evenimentului, se vor desfășura următoarele activități:
- 11.00 – 11.30 – Marșul solidarității organizat cu sprijinul elevilor de la Liceul de Artă ,,Ștefan Luchian,, Botoșani ( traseu: Liceul de Artă – B-dul Mihai Eminescu – Pietonalul Unirii – Piața Revoluției ).
- 11.30 – 13.00 – Construim împreună FUNDA PUZZLE – simbol al autismului. Lansarea de baloane și împărțirea de pliante către public.
- 20.00 – 23.00 – iluminarea în culoarea albastru a Primăriei Municipiului Botoșani, în prezența copiilor diagnosticați cu TSA și a părinților acestora.
Evenimentul ALĂTURI DE NOI este organizat de Asociația Părinților Copiilor cu Autism din Județul Botoșani (A.P.C.A.), în parteneriat cu Liceul de Artă Ștefan Luchian Botoșani, cu sprijinul Primăriei Municipiului Botoșani și al Centrului de Asistență Specializată pentru Copilul cu TSA din cadrul DGASPC Botoșani.
Asociația Părinților Copiilor cu Autism din Județul Botoșani (A.P.C.A.) este membră a Federaţiei pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist (F.E.D.R.A.).
Anul acesta, FEDRA trage un serios semnal de alarmă, către decidenții politici și către publicul larg, cu privire la discriminarea cu care se confruntă zi de zi persoanele cu autism din România și familiile lor. Totodată reprezentanții FEDRA cheamă la solidaritate și la înțelegerea impactului remarcabil pe care incluziunea socială și accesul la educație și intervenții specializate îl au asupra dezvoltării și maximizării potențialului fiecărei persoane cu autism.