ImportantMunicipiusocial

LOCAL | În municipiul Botoşani, transportul public de călători va fi suplimentat cu 9 tramvaie

În  municipiul Botoşani, transportul public de călători va fi suplimentat cu 9 tramvaie, cu lungimea de 18 metri (ruta 101 – 5 tramvaie și ruta 102 – 4 tramvaie), care vor fi achiziţionate cu fonduri europene asigurate prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).

Proiectul are ca principal obiectiv promovarea mobilității urbane durabile prin crearea unui sistem de transport public eficient, ecologic și modern în oraş.

Ordinul de finanţare a fost semnat pe 3 septembrie 2019, de ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, iar investiţia, în valoare de 71.626.563,49 lei, va fi implementată de MDRAP (în calitate de lider de parteneriat) şi municipiul Botoșani (în calitate de partener).

Perioada de implementare este de 48 de luni, proiectul fiind depus în cadrul apelului cu numărul POR/2018/4/4.1/3/în parteneriat, Obiectivul specific 4.1 „Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă” din Axa prioritară 4 ”Sprijinirea dezvoltării urbane durabile” a POR 2014-2020.

* * *

POR 2014-2020 este unul dintre programele prin care România poate accesa fondurile europene structurale și de investiții provenite din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), în perioada actuală de programare. Alocarea estimată se ridică la 8,38 miliarde euro, din care 6,86 miliarde de euro reprezintă sprijinul UE (prin FEDR), iar 1,52 miliarde de euro – contribuția națională. Autoritatea de Management a programului funcționează la nivelul MDRAP.

POR 2014-2020 finanțează proiecte care contribuie la obiectivul general de creştere a competitivităţii economice şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale comunităţilor locale şi regionale, prin sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri, a infrastructurii şi serviciilor, pentru dezvoltarea durabilă a regiunilor, astfel încât acestea să-şi poată gestiona în mod eficient resursele şi să-şi valorifice potenţialul de inovare şi de asimilare a progresului tehnologic.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page