ImportantLocal

LOCAL | Final de proiect european pentru îmbunătăţirea performanţelor economice din zona de frontieră

Vineri, 27 martie 2015 începând cu ora 13.00, la Botoșani va avea loc conferința de închidere a proiectului “Supporting Centre for Cross- Border Business Environment – Training, Exhibition and Symposium” (contract nr. MIS-ETC 1156) finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul Programului Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013. Valoarea totală a proiectului a fost de 1.763.632 EURO (7.826.452,09 lei). Valoarea totală a finanţării europene a proiectului a fost de 1.586.210,62 EURO (7.039.111,00 lei).

Obiectivul principal al proiectului este de a îmbunătăţi performanţele economice din zona de frontieră prin diversificarea şi modernizarea într-o manieră durabilă a economiei de frontieră.

Principalele rezultate ale proiectului sunt următoarele:

Construcţia centrului cu toate dotările corespunzătoare:

• 4 amfiteatre cu sisteme de proiecţie video şi sonorizare;

• hol expoziţional cu echipamente pentru 50 de firme;

• birouri administrative cu echipamente informatice şi birotică

• sistem de traducere simultană pentru conferinţe internaţionale.

2 simpozioane în noul Centru dedicate managerilor din România şi Republica Moldova;

3 sesiuni de instruire în România, pentru angajaţii centrului.

Grupul ţintă al proiectului a fost format din 20 de manageri din Republica Moldova (Chişinău şi Ialoveni) şi 20 manageri din judeţul Botoşani, România, reprezentanți de firme mici şi mijlocii şi 10 potenţiali viitor angajaţi ai centrului de afaceri.

Beneficiarii proiectului sunt reprezentaţi de comunitatea de afaceri din Republica Moldova şi România, în special întreprinderile mici şi mijlocii, aplicantul şi partenerii săi: Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură Botoşani şi Asociația pentru Integrare și Dezvoltare Comunitară Iaşi şi comunităţile locale din zonele vizate.

În ceea ce priveşte sustenabilitatea, centrul va putea fi pus la dispoziţia firmelor şi instituţiilor interesate pentru organizare de activităţi de instruire; organizare de simpozioane, conferinţe, reuniuni naţionale şi internaţionale; organizare de târguri şi expoziţii.

Apropierea de Chişinău, cât şi poziţionarea Ialovenilor drept capitală a regiunii de Dezvoltare Centru din Republica Moldova, sunt oportunităţi pe termen lung care se doresc a fi valorificate.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page