LOCAL | Festivitate organizată pentru elevii de clasa a XII-a de la Colegiul National “A.T. Laurian”- FOTO
“Să ne bucurăm, aşadar/Cât încă suntem tineri“, „Trăiască şcoala!/Trăiască profesorii! “, „Trăiască patria!”, „Trăiască-ne oraşul!”, „Fie ca tristeţea să piară!/şi oricine-i împotriva şcolii noastre.” sunt câteva dintre versurile cântecului academic ce însoţeşte bucuria absolvenţilor de peste 300 de ani. „Gaudeamus igitur” este cântecul pe care l-au interpretat sau doar l-au ascultat în aceste zile miile de absolvenţi de liceu din Botoşani. Laurienii au fost printre aceştia, în această perioadă desfăşurându-se cursurile festive ale absolvenţilor celor 10 clase terminale ale colegiului botoşănean de top. Festivităţile au demarat cu cei mai mari, peste 200 de absolvenţi ai claselor a XII-a participând la arborarea drapelului Colegiului Naţional „August Treboniu Laurian”. La catarg, lângă directorii Mihaela Prăjinariu şi Ioan Onofrei, au fost invitaţi absolvenţii ce au încheiat liceul cu mult râvnita şi dificila medie 10.
Aula Magna a fost luată cu asalt de părinţi, prieteni, profesori şi mai ales de absolvenţii ce s-au auzit strigaţi la catalog pentru ultima dată. Daria Ichim, şefa de promoţie a laurienilor a transmis mesajul proaspetei generaţii, explicând doar o parte din sentimentele şi stările trăite în aceste momente unice şi hotărâtoare pentru etapele vieţii ce abia aşteaptă să înceapă.
Şi absolvenţii gimnaziului de la Laurian au avut partea lor de festivitate, cele două clase de a VIII – a fiind fraţii mai mici din familia laurienilor. Şeful de promoţie a fost Ştefan Creţu, băiatul care a terminat toţi cei patru ani cu media 10 şi care i-a făcut pe mulţi botoşăneni mândri prin premiile câştigate la olimpiadele naţionale.
„Vă aşteptăm să vă reîntoarceţi pe băncile „Colegiului A.T.Laurian”, ca elevi în clasele a IX-a, ca părinţi de elevi, ca bunici sau chiar ca străbunici de elevi ai acestui colegiu. Pentru că mulţi dintre noi, odată ce am intrat în familia laurienilor, am păstrat această apartenenţă şi am transmis-o generaţiilor de după fiecare din noi.”, a fost unul dintre mesajele transmise de conducerea unităţii botoşănene cu o istorie de aproape 160 de ani.
Nu au lipsit sutele de flori, diplomele, lacrimile din ochii părinteşti, sau ritualul tradiţional de aruncare a tocilor spre cer.