În perioada 30 martie-9 aprilie 2014, elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 7 Botoșani, membri ai Cercului de lectură „Unde fugim de-acasă?”, însoțiți de doamnele profesoare Loredana Carcea, Georgeta Oniciuc, Mărioara Neri și Bianca Penciuc, au participat la activitățile derulate, în cadrul Proiectului Bilateral Comenius cu titlul „Invitație la lectură.com”, la școala parteneră din Guidonia Montecelio, Italia. Programul diversificat a cuprins activități de promovare a operelor marilor scriitori români (Eminescu, Cărtărescu, Slavici, Creangă, Caragiale) prin prezentări Power Point, jocuri, momente artistice, desene, postere etc., realizate atât în cadrul formal al școlii, cât și în cel informal al unor spații având legătură cu istoria, cultura și civilizația locurilor respective (Vigna di Valle, Montecelio, Tivoli, Roma).
Pentru a întări legătura de prietenie creată, copiii au făcut schimb de suveniruri și de adrese de email. Putând fi considerați, pe bună dreptate, „ambasadori ai prieteniei”, membrii echipei de proiect de la Școala Gimnazială Nr. 7 Botoșani au fost apreciați pentru munca lor, pentru entuziasmul și determinarea cu care s-au implicat în tot ceea ce au făcut. Mărturie în acest sens stau și aparițiile din presa din Guidonia (http://www.iromeni.com/2014/04/eminescu-creanga-e-cartarescu-spiegati.html, http://www.lawebtv.it/presso-la-scuola-leonardo-da-vinci-di-guidonia-parte-il-progetto-comenius/, http://www.emigrantul.eu/copii-din-botosani-la-guidonia/?fb_action_ids=738815942829667&fb_action_types=og.likes, http://dinitalia.blogspot.it/2014/04/zmeii-lui-cartarescu-in-cerul-guidoniei.html ).
La sfârșitul lunii mai, Școala Gimnazială Nr. 7 Botoșani își va deschide porțile în așteptarea echipei din Italia. Copiii vor avea ocazia să pășească pe urmele marilor scriitori despre care li s-a vorbit, în programul acestei vizite fiind prevăzute întâlniri ale Cercului de lectură la Memorialul Ipotești sau la Bojdeuca lui Creangă, în parcul Copou, la teiul lui Eminescu sau la Casa memorială Mihail Sadoveanu, Iași.
Scopurile declarate ale proiectului au fost atinse: copiii din Italia au fost „invitați” să descopere literatura română (în special, basmele), copiii din cele 2 școli s-au împrietenit, în urma orelor de pregătire lingvistică, copiii români au învățat și câteva cuvinte și formulări în italiană. Unul dintre produsele proiectului, realizat înaintea plecării în Italia, Ghid de conversație, cultură și civilizație (trilingv), prezentat de elevul Cristian Pelcear (clasa a VII-a), a câștigat premiul al II-lea la etapa județeană a Concursului Made for Europe.