Inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Nicolae Iorga” al Județului Botoșani au demarat, astăzi, activitatea de sprijinire a directorilor instituțiilor de învățământ în vederea obținerii autorizației de securitate la incendiu.
La nivelul județului Botoșani, în acest moment, din cele 508 unități de învățământ, 28 dețin autorizație de securitate la incendiu, 260 nu necesită autorizație de securitate la incendiu și 220 de unități de învățământ trebuie să obțină autorizație de securitate la incendiu.
Având în vedere faptul că termenul limită pentru obținerea acestui act administrativ este de 30 iunie a.c., inspectorii de prevenire oferă asistență tehnică în teren tuturor persoanelor responsabile pentru îndeplinirea cerinței esențiale de securitate la incendiu la nivelul unităților de învățământ din județ care nu dețin autorizații de securitate la incendiu.
Primii care au beneficiat de aceste servicii din partea specialiștilor ISU Botoșani au fost directorii de școli din nordul județului. Întâlnirea a avut loc în sala de ședințe a Primăriei Orașului Darabani. Pe lângă directorii unităților de învățământ din cele șase comune și un oraș care au nevoie de obținerea autorizației de securitate la incendiu pentru clădirile noi sau cele care au suferit lucrări de modernizare / extindere, au mai participat la instruire specialiști din structura de urbanism din cadrul primăriilor de care aparțin și specialistul Inspectoratului Școlar Județean.
Pe timpul instruirii, inspectorii de prevenire le-au prezentat participanților prevederile legislative specifice avizării/ autorizării și pașii ce trebuie urmați în vederea obținerii actului administrativ. Totodată, au identificat problemele care împiedică obținerea autorizației de securitate la incendiu.
Astfel de întâlniri, vor avea loc pe tot parcursul lunii martie.
Prevenirea situațiilor de urgență reprezintă una dintre misiunile principale ale inspectoratului. Prin toate acțiunile întreprinse de către Inspecția de Prevenire se urmrărește, astfel, creșterea gradului de siguranță a cetățeanului, precum și crearea unui comportament preventiv.