ImportantSport

LOCAL | Direcția pentru Tineret și Sport Botoșani a ieșit la raport în cadrul ședinței de colegiu prefectural

Astfel ca, de la inceputul anului trecut si pana in prezent, prin compartimentul sport al Direcției de Tineret și Sport Botoșani au fost desfăşurate un număr de 105 de activităţi la care au participat cumulat un număr de 15 871 de participanţi, cu un cost mediu pe activitate de 930 lei.

Tot in acest an, in cadrul concursului local de proiecte organizat pentru finanţarea structurilor sportive, am finanţat un număr de 5 structuri sportive, valoarea totala a finanţărilor fiind de 45000 lei.

Tot prin acest compartiment am finanţat parţial doua deplasări la competiţii internaţionale extreme pentru sportivul Iulian Rotariu cu 10 000 lei.

Conform prevederilor legale, am iniţiat si susţinut trimestrial şedinţe ale Comisiei de Prevenire a Violentei in Sport.

De menţionat ca in ultimii ani, alocarea de fonduri pentru activitatea sportiva a scăzut la mai puţin de jumătate fata de anul 2016.

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Botoşani a desfăşurat pe segmentul tineret proiecte care se încadrează în două mari programe naţionale ale Ministerului Tineretului şi Sportului:

PI – Programul de centre de tineret şi

P2- Programul de susţinere a acţiunilor de tineret.

La Botoşani Programul de centre de tineret P1 s-a materializat prin subprogramul “Centrul de Tineret Botoşani” pentru care s-au utilizat fonduri pentru susţinere 4000 lei şi 11 090,72 lei pentru proiecte.

în cadrul Centrului de Tineret în anul 2019 s-au desfăşurat un număr de 6 proiecte, dintre care 2 permanente, la care au participat direct un număr de 165 tineri şi 4800 beneficiari. Centrul de Tineret Botoşani este locaţia unde tinerii vin cu plăcere şi bucurie ştiind că găsesc un spaţiu prietenos, în apropierea lor, unde găsesc informaţii, resurse pentru dezvoltarea unor activităţi şi de unde pot fi orientaţi către alte instituţii, dacă este cazul. Este locul unde personalul este deschis, disponibil, apropiat de beneficiari, care în marea lor majoritate sunt absolvenţi de gimnaziu şi liceeni.

Viitorul a 16 tineri absolvenţi din Blândeşti s-a conturat mai clar datorită participării la proiectul “Paşaport pentru viitor”, organizat în parteneriat cu Şcoala Gimnazială nr. 1 Blândeşti. Consilierea în carieră este solicitată de către tineri care conştientizează din ce în ce mai mult importanţa parcurgerii unui traseu educaţional şi a alegerii unei meserii în acord cu aptitudinile şi potenţialul lor. A fost un prilej foarte bun ca într-o atmosferă caldă şi destinsă tinerii să se cunoască mai bine şi, cu ajutorul instrumentelor specifice consilierii, să-şi stabilească direcţia în care se vor orienta la absolvirea gimnaziului.

“Mini-centrul de resurse” a asigurat accesul tinerilor la spaţii, echipamente, materiale documentare, materiale consumabile, fiind furnizate informaţii din 9 domenii de activitate, funcţie de interesul manifestat de participanţi.

Related Articles

One Comment

  1. Hai sa fim seriosi.De cind nu am mai auzit de aceasta structura.DE fapt,care ii sint rezultatele in ultimii ani?Tabara de la Agafton de ce nu este activa pentru evenimente?De ce mai sint citiva angajati cind intr-un an vin 50-100 de handicapati? De ce mai trebuia izolata termic?De ce s-a amenajat teren cu nocturna,cind nu vine nimeni?ETC.ETC:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page