Duminică, în satul Zlătunoaia, din comuna Lunca, s-a inaugurat un cămin cultual modern, în urma efertoruilor depuse de Primăria și Consiliul Local ale comunei.
Toți locuitorii satului Zlătunoaia s-au adunat în curtea noului cămin cultural inaugurat cu mare bucurie de primarul comunei Lunca, Marcel Marcu. După mai bine de 40 de ani, primarul a reușit să facă o investiție uriașă, pentru a le crea un confort cetățenilor din comună.
“Am reușit să punem pe picioare un cămin cultural destinat cetățenilor acestui sat. Este un lucru bun pentru desfășurarea activităților culturale și a păstrării tradițiilor satului românesc. Oamenii s-au bucurat de inaugurarea și sfințirea căminului”, a declarat primarul Marcel Marcu.
La eveniment a avut loc și lansarea cărții “Ansamblul Folcloric Comorile Luncii – 10 ani … de activitate – 2008 – 2018 redactată de prof. Elena Tanasă, ansamblu care a prins rădăcini în satul Zlătunoaia, din comuna Lunca.
În același timp au sărbătorit 10 ani de când Ansamblul “Comorile Luncii”, condus de profesorul coregraf Ionel Petrișoru, aduce premii și trofee la festivalurile din țară, datorită muncii a celor 60 de copii din comuna Lunca. Pentru Ansamblul “Comorile Luncii”cei 10 ani de activitate au însemnat 10 ani parcurși pe drumul desăvârșirii și împlinirii în arta dansului popular. Au trecut 10 ani de la primii pași, făcuți cu emoție și stângăcie în preselecții, până la siguranța și acuratețea evoluției de azi. Au colindat țara în lung și-n lat și au cunoscut oameni și locuri. Au cules roadele muncii prin trofee și premii, au fost mesagerii folclorului local, au ridicat în picioare publicul din toate colțurile țării și au adus zâmbete pe chipurile oamenilor.
“Pe parcursul celor 10 ani am obținut rezultate deosebite. Noi continuăm să ducem mai departe tradiția populară a comunei Lunca”, a spus Ionel Petrișoru.
Astăzi, comuna Lunca se mândrește cu “Comorile Luncii” – o formație de dansuri populare ce a readus folclorul pe aceste meleaguri, formație ce a ridicat la nivel de artă pasiunea tinereții, a mângâiat suflete și a dăruit iubire.
La acest eveniment au fost prezenți senatorul Doina Federovici, deputatul Costel Lupașcu, consilierul local Costel Pătrăuceanu și Marcel Snegur, primar al comunei Parcova, raionul Edineţ, comună înfrățită cu această localitate.
În cadrul evenimentului, pe scenă a urcat și Orchestra Rapsozii Botoșanilor, ce a încântat urechile celor prezenți.
Foarte frumos …aveam cca12 13 ani si fugeam sa cumpår gogosi de la bufet.!!! In pauza! Acum dupå 30+ ani lumea sa schimbat.