Local

LOCAL | Abatorul familiei Turcanu, in scandalul carnii de cal. Florin Turcanu: “Totul este o facatura”

100 de kilograme de carne de cal au fost descoperite într-un depozit frigorific de la marginea Capitalei, arată un material cu camera ascunsă, realizat de România TV.

Doctorii de la DSV au găsit carnea de cal, care ar fi fost etichetata ca fiind de vita, într-un depozit situat pe şoseaua de Centură. Marfa a fost imediat sigilată, iar din cate se pare, carne ar proveni de la abatorul Florea Carn, de la Dracșani, care aparține tatălui președintelui CJ Botoșani, Florin Țurcanu și al lui Mihai Țurcanu, preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Achim Irimescu, secretar de stat în ministerul Agriculturii, a declarat la România TV că este greşeala comerciantului care a preluat carnea, a cumpărat-o şi a reetichetat-o. “Ancheta este în curs, e greu să spunem (dacă au mai fost abateri n.r.). Important este că autorităţile veterinare îşi fac datoria şi că au reuşit să identifice această fraudă”, a mai spus acesta.

“Vă pot asigura că ANSVSA îşi face treaba, iar dacă se vor găsi vinovaţi vor fi pedepsiţi în modul cel mai drastic posibil”, a declarat Mihai Turcanu, preşedintele ANSVSA, conform rtv.net.

“Carnea provine de la o firma din Alba Iulia, iar administratorul a schimbat etichetel si a pus eticheta cu abatorul de la Dracșani. Totul este o făcătură. Administratorul a recunoscut ca eticheta este contrafăcută “, a declarat Florin Turcanu.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page