Între 18 și 20 de lei kilogramul. atât costă, în acest an, carnea de miel, atât de căutată în această perioadă. Asta înseamnă că un miel poate costa între 100 și 200 de lei, în funcție de greutate. Prețul, deși este similar cu cel practicat anul trecut, este dublu față de suma cerută de producătorii din mediul rural, care vând carnea direct de la sursă, însă fără avize sanitar-veterinare și alte taxe pe care le plătesc producătorii care își desfac marfa în Hala de Carne, în siguranță din punct de vedere alimentar. Una dintre acestea este taxa pentru sacrificarea în abator, conform legislației europene care interzice din acest an sacrificarea animalelor în centre amenajate temporar. Mieii sunt duși la abatoare autorizate, iar desfacerea cărnii se poate face doar prin magazine sau hale de carne.
Cerere există, fie pentru miei întregi, fie pentru jumătăți. Iar marfa a început să umple galantarele celor două boxe amenajate special pentru carnea de oaie și miel: 8 și 22. Numai că Paștele a venit și în acest an prea devreme, iar mieii sunt mici.
În aceste condiții, crescătorii de oi nu vor avea timp să își scoată la vânzare producția de miei din acest an.