ImportantLocal

LOCAL | 148 de persoane vulnerabile urmează cursuri de formare profesională prin proiectul Acces Plus- pentru o piață a muncii invizibilă. FOTO!

148 de persoane vulnerabile din județul Botoșani, dintre care 80 de etnie romă, 38 de tineri din centrele de plasament și 30 de persoane cu disabilități, au mai multe șanse de angajare datorită cursurilor de formare profesională pe care le urmează printr-un proiect cu finanțare europeană, la care DGASPC Botoșani este partener.
Cea de-a treia și ultima întâlnire a Grupului de Lucru pentru profesioniști provenind din organizații private și publice relevante pentru crearea unui plan local de măsuri privind incluziunea socială a grupurilor vulnerabile.

Două companii transnaționale din Austria și Belgia dezvoltă, în 5 județe din regiunile Nord- Est și Centru, un proiect de sprijinire a persoanelor cu disabilități, tinerilor care părăsesc centrele de plasament și persoanelor de etnie romă să își găsească un loc de muncă.

În cadrul proiectului sunt dezvoltate cinci Centre de Incluziune Socială, între care şi cel de la Botoşani, ce se ocupă de consilierea şi orientarea grupurilor vulnerabile, supuse riscului de marginalizare şi excluziune socială

“ACCES PLUS – pentru o piață a muncii incluzivă” este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Axa prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale” DMI 6.2 „Îmbunătățirea accesului și a participării grupurilor vulnerabile pe piața muncii”.

Proiectul are o valoare de 9 milioane de lei și prevede crearea de centre, cursuri de formare și calificare profesională la locul de muncă și chiar angajarea, până în 2016, a unui număr de 700 de persoane care au absolvit minim 8 clase.

În total, numărul beneficiarilor care vor primi consiliere și orientare pentru a accede mai ușor pe piața muncii ajunge la 1280 de persoane.

Unitatea de implementate este Orașul Siret în parteneriat cu: Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina din Suceava,  Direcția Generală de Asistență Socială si Protecția Copilului Botoșani, Asociația pentru Participare Cetățenească Făgăraș, LTL Documentary SRL Alba Iulia în calitate de parteneri naționali și Die Querdenker Austria alături de Confederation of European Firms, Employment Initiatives and Cooperatives (CEFEC) Belgia ca Parteneri Transnaționali.

Prezenți la lansare, în luna noiembrie 2014, experții străini au recomandat conexiunea instituțiilor care lucrează independent pentru același scop.

La Botoșani, s-au creat şapte grupe de cursanţi pentru calificări în domeniile lucrător în comerţ, agenţi de curăţenie, frizer, coafor, manichiurist şi pedichiurist dar şi zugravi, vopsitori, ipsosari şi tapetari. 10 dintre cursanți fac practica la locul de muncă, iar prima grupa de 24 a finalizat cursurile.  Recent au fost înmânate primele 21 de diplome de calificare beneficiarilor care s-au prezentat la examen.

Cursurile se vor finaliza în luna octombrie, când beneficiarii vor susține examen și vor obține diplome de calificare.

 

proiect-dgaspc-incluziune-colbu-acces (1) proiect-dgaspc-incluziune-colbu-acces (2) proiect-dgaspc-incluziune-colbu-acces (3) proiect-dgaspc-incluziune-colbu-acces (6) proiect-dgaspc-incluziune-colbu-acces (7) proiect-dgaspc-incluziune-colbu-acces (8) proiect-dgaspc-incluziune-colbu-acces (10) proiect-dgaspc-incluziune-colbu-acces (12) proiect-dgaspc-incluziune-colbu-acces (13) proiect-dgaspc-incluziune-colbu-acces (14) proiect-dgaspc-incluziune-colbu-acces (15) proiect-dgaspc-incluziune-colbu-acces (16)

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page